Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Περιφερειακές εκδηλώσεις του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α Δήμου Κιλκίς, της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς και του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς, σας καλούν στις περιφερειακές εκδηλώσεις του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς τη
Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
Είσοδος ελεύθερη 
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου
20.00:Έναρξη των Περιφερειακών εκδηλώσεων του φεστιβάλ
Η χορωδία του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο. Συνοδεύει η ορχήστρα του Πολυάνειου Ωδείου.
21.00 Νύχτα σιωπής Τουρκία, 2012
Ο γαμπρός είναι περίπου 60 χρονών και πέρασε χρόνια στη φυλακή. Η νύφη έχει το πρόσωπό της κρυμμένο πίσω από ένα κόκκινο βέλο και περιμένει τον γαμπρό κρατώντας μέσα της τους φόβους της. Η νύχτα που περνούν μαζί μοιάζει με παρτίδα σκάκι. Τι θα φέρει το πρωί για τους δύο νεόνυμφους;
22.30 Κίτρινη πόλη Ελλάδα, 2012
Μέσα στην Κίτρινη πόλη, σʼ ένα από τα λίγα σπίτια που έχουν ακόμη τα φώτα αναμμένα τα βράδια όταν δεν ακούγονται πυροβολισμοί, κατοικούν κάποιοι «άστεγοι αλήτες».. Δημιουργούν ένα δικό τους σύμπαν και αποφασίζουν να στήσουν ένα παιχνίδι παίρνοντας πολιτική θέση απέναντι στο κράτος. Και το παιχνίδι αρχίζει...

Τρίτη 20 Νοεμβρίου
20.00 Με το φως της μέρας

Σερβία-Κροατία-Γαλλία, 2010
Ο Μίσα Μπράνκοφ είναι συνταξιούχος καθηγητής μουσικής. Ένα πρωινό λαμβάνει ένα γράμμα που του ζητάει να έρθει σε επαφή με το Εβραϊκό Μουσείο του Βελιγραδίου. Εκεί μαθαίνει πως βρέθηκε ένα σιδερένιο κουτί, στο ίδιο σημείο όπου, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρισκόταν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Σέρβους Εβραίους και Τσιγγάνους. Τo περιεχόμενο του κουτιού θα αλλάξει τη ζωή του καθηγητή.
21.30 Άνθρωπος χωρίς παρελθόν Φινλανδία-Γερμανία-Γαλλία, 2002
Ένας άντρας πρέπει να ξαναρχίσει τη ζωή του όταν πέφτει θύμα ληστείας και παθαίνει αμνησία ενώ είναι στο δρόμο για το Ελσίνκι, όπου θα έψαχνε δουλειά. Καθώς προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, συναντά μια σειρά από εκκεντρικές φυσιογνωμίες, μεταξύ άλλων και μια υπέροχη, πρόθυμη να τον βοηθήσει, αξιωματικό του Στρατού της Σωτηρίας. Ο άντρας θα βρει την αγάπη και θα αναγκαστεί να ανακαλύψει αξίες με τις οποίες μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς ντροπή. Μια μικρή ιστορία για ανθρώπους που ξέρουν ακόμα πώς να είναι ευγενικοί.

Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική υποστήριξη των χορηγών της κινηματογραφικής λέσχης της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς, τη συνεργασία του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς και το εθελοντικό εισιτήριο των θεατών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.