Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις αστυνομικών σχετικά με τις μεταθέσεις

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς δηλώνει ότι κάποιες από τις διατάξεις του Π.Δ. 100/2003 (Τοποθετήσεις-μεταθέσεις-αποσπάσεις του Αστυνομικού Προσωπικού) πρέπει να τροποποιηθούν, άλλες να βελτιωθούν, και κάποιες νέες διατάξεις πρέπει να προστεθούν, ώστε αυτό να γίνει πιο δίκαιο και αντικειμενικό. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι παρακάτω προτάσεις, τις οποίες ήδη μελετά η Π.Ο.ΑΣ.Υ. και οι οποίες ολοκληρωμένες θα κατατεθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Οι προτάσεις της Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Κιλκίς σχετικά με τον κώδικα μεταθέσεων είναι οι κάτωθι: 1. Μετά την παρέλευση 10ετίας (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου φοίτησης στις σχολές Αστυφυλάκων)όλοι να μετατίθενται αυτοδικαίως στον τόπο συμφερόντων τους.

2. Όσοι παίρνουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους ως αστυφύλακες με μόρια εφόσον γίνονται αρχιφύλακες κατόπιν εξετάσεων, εφόσον το επιθυμούν να παραμένουν στην ίδια Α.Δ.

3. Οι αιτούντες προς μετάθεση αστυνομικοί να έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προτίμηση 3 Α.Δ. αντί δύο όπως ισχύει σήμερα.

4. Σε περίπτωση που κάποιος ακυρώνει την μετάθεσή του, να πηγαίνει ο αμέσως επόμενος και να μην χάνεται η θέση.

5. Συμπληρωματικές μεταθέσεις και για τους έχοντες οργανική θέση Αρχ/κα – Ανθ/μου.

6. Ποσόστωση στις τοποθετήσεις νεοπροαχθέντων Αρχ/κων σε σχέση με τις θέσεις των τακτικών μεταθέσεων.

7. Έκτακτες μεταθέσεις και για τους βαθμοφόρους.

8. Οι μετατιθέμενοι που ανήκουν σε κάποια ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι, λόγοι υγείας) να μετατίθεται κατόπιν αιτήσεως τους, χωρίς να καλύπτουν θέση τόσο στις τακτικές όσο και στις έκτακτες μεταθέσεις.

9. Να υπάρξει ξεχωριστή επετηρίδα για ανακριτικούς Αστυφύλακες και μη

10. Να γίνει τροπολογία στην σχετική διάταξη και να έχουν δικαίωμα οι ανακριτικοί αστυφύλακες να δίνουν εξετάσεις για Αρχιφύλακες το ίδιο γρήγορα όπως και οι μετανομαζόμενοι Ε.Φ. και Σ.Φ.

11. Μετά την πραγματοποίηση των έκτακτων μεταθέσεων να υπάρχει πρόβλεψη για ελάχιστο αριθμό μετατιθέμενων κατ’ έτος αστυνομικών για να μπορούν και οι συνάδελφοι να προγραμματίζουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

12. Σε περίπτωση απόσπασης λόγω γενικευμένων υπηρεσιακών αναγκών, ο αποσπασμένος εθελοντικά αστυνομικός να μοριοδοτείται κανονικά βάση της οργανικής θέσης που κατέχει.

13. Η Συνυπηρέτηση να γίνεται ανεξαρτήτου βαθμού και αρχαιότητας.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΦΑΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.