Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση Σταυρούλας Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για την επιβολή ισοπεδωτικής εισφοράς στα εν λειτουργία φωτοβολταϊκά

Απόγνωση και οργή επικρατεί στις χιλιάδες μικρομεσαίων επενδυτών της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης καθώς και του νομού Κιλκίς, που εναπόθεσαν τις αποταμιεύσεις τους στα φωτοβολταϊκά και που χρωστούν μεγάλο μέρος των επενδύσεών τους στις τράπεζες, καθώς βλέπουν τη μνημονιακή συγκυβέρνηση να μην σέβεται τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές που έχουν βάλει τα όργανα του Κράτους.

Η προς ψήφιση ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για επιβολή ισοπεδωτικής οριζόντιας εισφοράς 25% και 35% επί του κύκλου εργασιών των εν λειτουργία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, μετά και από την άτυπη στάση πληρωμών προς τους παραγωγούς εδώ και τέσσερεις μήνες, είναι το αποκορύφωμα του εμπαιγμού των επενδυτών που προτίμησαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και όχι στα ασφαλή καταφύγια της Ελβετίας.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται τις ημέρες αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για χιλιάδες μικρομεσαίους επενδυτές στον κλάδο των φωτοβολταϊκών που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία, όπως μας ενημέρωσε ο ΣΠΕΦ, με την επιστολή του προς τους Βουλευτές (3/11/2012). Είναι επίσης καθοριστικές για τη βιωσιμότητα του συνόλου των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων με τις χιλιάδες εργαζομένων του κλάδου των φωτοβολταϊκών - που είναι από τους ελάχιστους που παρουσιάζει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια της κρίσης, δίνοντας δουλειά και σε επαγγελματίες του χώρου της οικοδομής που έχει καθηλωθεί. Είναι όμως επίσης καθοριστικές για τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και τη φερεγγυότητα της ίδιας της Πολιτείας όταν καλεί ξένους και έλληνες επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελληνική οικονομία.

Οι Ανεξάρτητoι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούμε την επιβολή της ισοπεδωτικής οριζόντιας εισφοράς επί του κύκλου εργασιών των εν λειτουργία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που οδηγεί στην χρεοκοπία τους επενδυτές και θα καταψηφίσουμε την ρύθμιση στη Βουλή.

Η ισορροπία στην αγορά ενέργειας θα επιτευχθεί όταν επιτέλους εφαρμόσει η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ τα μέτρα που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί (δημοπρασίες δικαιωμάτων ρύπων, απόσπαση μέρους του τέλους ΕΡΤ, τέλος λιγνιτικής παραγωγής), ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά ηλεκτρισμού. Και εάν αυτά δεν επαρκούν, πρέπει η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να σταματήσει τη διάθεση του 60% του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων - που πληρώνουν οι καταναλωτές στο Λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος - προς τα ορυκτά καύσιμα και να τα διαθέσει προς τις ΑΠΕ που είναι και ο προορισμός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.