Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα (12) ατόμων για κλοπές και ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην περιοχή των Νέων Επιβατών και του Πανοράματος.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα (12) ατόμων (έντεκα αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), ηλικίας 22 έως 58 ετών, για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών» και του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι παραπάνω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, η δραστηριότητα της οποίας ξεκίνησε, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2010, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων σε σπίτια, παραβιάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών των θυρών εισόδου, καθώς επίσης και την εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.

Από τα σπίτια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και κατά την αποχώρησή τους, τα οχήματα των ιδιοκτητών των σπιτιών, τα οποία στην συνέχεια μετέφεραν από την Ελληνική Επικράτεια στην Αλβανία.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι, η παραπάνω ομάδα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα της δράσης της έχει διαπράξει εννέα (9) διαρρήξεις σπιτιών, στην περιοχή των Ν. Επιβατών και του Πανοράματος.

Επίσης, για την ιδία υπόθεση, εκτός όμως της δράσεως της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δώδεκα (12) ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας Αστυνομικός, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες του Νόμου «Περί Ναρκωτικών», «Ψευδορκίας», «Υπόθαλψη Εγκληματία» και «Αποδοχή και Διάθεση Προϊόντων Εγκλήματος».

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.