Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: "Όχι στην κατάργηση 127 εφοριών (Δ.Ο.Υ.) της χώρας"

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην προωθούμενη κατάργηση 127 εφοριών (Δ.Ο.Υ.) της χώρας.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που συντελούνται στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών έχουν στόχο τη μείωση του Δημοσίου, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και τη μείωση του προσωπικού ακόμα και με απολύσεις.
Οι συνέπειες της κατάργησης αυτών των Υπηρεσιών θα είναι δραματικές:

1. Προκαλούν την περαιτέρω διόγκωση της φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων με δεδομένο ότι καταργούνται εφορίες σε νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση και μεγάλες οικονομικές συναλλαγές.

2. Ενισχύουν την ταλαιπωρία των φορολογούμενων και τους επιβαρύνουν οικονομικά, διότι θα αναγκάζονται να ταξιδέψουν για να εξυπηρετηθούν, ακόμα και για την πιο απλή υπόθεση (από Άνδρο στην Παλλήνη, Πάρο στη Σύρο, Μήλο στον Πειραιά, Κάρπαθο στη Ρόδο, Λέρο στην Κω κ.ά.).

3. Διαλύουν οικογένειες, πολλών υπαλλήλων που αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να εξυπηρετείται το συμφέρον του Δημοσίου.

Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις των Δημάρχων αποδεικνύουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα υποστούν και το κόστος αυτών των επιλογών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: 1. Καταδικάζει το κλείσιμο των υπηρεσιών γενικότερα, τη διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την απόπειρα ιδιωτικοποίησης των φορολογικών αντικειμένων, που θα έχει τεράστιες συνέπειες τόσο για τους ίδιους τους φορολογούμενους όσο και για το κράτος στη διαδικασία είσπραξης των Δημόσιων εσόδων.

2. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους και στις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται και δηλώνει τη συμπαράστασή της σε κάθε μορφή αγώνα (διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις Δημοσίων κτηρίων) που οργανώνεται από τους τοπικούς φορείς, με στόχο την ανάκληση αυτών των αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.