Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νέος πνεύμονας πρασίνου στο Κιλκίς

Ένα νέο πνεύμονα πρασίνου, προσβάσιμο και επισκέψιμο σε όλους τους δημότες θα αποκτήσει η πόλη του Κιλκίς με την ολοκλήρωση του έργου "Αποκατάσταση ΧΤΑ Κιλκίς". Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Κιλκίς και εκτελείται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από την πρωτεύουσα του νέου καλλικρατικού Δήμου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ η υλοποίησή του αναμένεται περίπου στα μέσα του 2013.
Στο πλαίσιό του, προβλέπεται η επαναφορά της περιοχής και η προσαρμογή της στο φυσικό περιβάλλον με περιμετρική δεντροφύτευση 300 περίπου δέντρων και δημιουργία 50 στρεμμάτων πρασίνου, καθώς και ο εξωραϊσμός του χώρου με 3 κιόσκια σε μορφή εξάγωνου περιπτέρου, παγκάκια και διαδρόμους περιπάτου.

Η πλήρης αποκατάσταση του ΧΤΑ Κιλκίς περιλαμβάνει έργα διαμόρφωσης, στεγάνωσης, διαχείρισης και επεξεργασίας στραγγισμάτων, διαχείρισης βιοαερίου, αντιπλημμυρικής προστασίας και υποδομής (οδοποιία, περίφραξη, πυρόσβεση, πυροπροστασία).

Το έργο, σε συνδυασμό με τα πλούσια περιαστικά δασύλλια της πόλης (Λόφος Αγίου Γεωργίου, Ηρώο Κιλκίς), τους νέους χώρους πρασίνου που δημιουργεί η δημοτική αρχή Κιλκίς, όπως αυτόν στην πλαγιά του Μεταλλικού στον οποίο φυτεύτηκαν 2.500 δενδρύλλια το 2011, καθώς επίσης και τις παρεμβάσεις-μικρές αναπλάσεις που υλοποιεί όπως αυτήν που εκτελείται σήμερα στην βορειοδυτική είσοδο της πόλης, αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να βελτιώσει αισθητά την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου περιμετρικά της πόλης.



9 σχόλια:

  1. Πρωτα απο ολα, ολοι αυτοι της δημοτικης αρχης πρεπει να ζητησουν ενα μεγαλο συγγνωμη για την απιστευτη τους αμελεια αλλα και τις ευθυνες που τοσα χρονια που με την ανοχη τους αφησαν να γινεται αυτο το τεραστιο περιβαλλοντικο εγκλημα διπλα στην πολη του Κιλκις. Με την ανεξελεγκτη ριψη καθε ειδους σκουπιδιων και αποβλητων,την καυση και την διασπορα διοξινων , την τεραστια ρυπανση του υδροφορου οριζοντα.Οι πολιτες πρεπει να μαθουν οτι ακομα και οταν λειτουργησε ο νεος ΧΥΤΑ τα αποριμματοφορα αδειαζαν στην παλια χωματερη αφου ζυγιζονταν! Δημαρχος ηταν τοτε ο Τερζιδης και Νομαρχης ο Μπαλασκας ο οποιος ειχε στην διαθεση του το τμημα περιβαλλοντος. Ολοι αυτοι βεβαια ερχονται να πουλησουν φιλοπεριβαλλοντικο προφιλ ενω στην πραγματικοτητα ειναι οι κυριοι υπαιτιοι της σοβαροτατης περιβαλλοντικης υποβαθμισης του Κιλκις! Σε καμμια περιπτωση παντως δεν θα πηγαινα τα παιδια μου για αναψυχη σε αυτο το μερος γιατι κανεις δεν ξερει τι εχουν πεσει εκει μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ!!!ΚΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ.ΕΥΓΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ Α.ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΟΓΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kυριε ανωνυμε 7:54 με το μυαλο το δικο μου, καλο θεωρω πως ειναι να γνωριζει ο καθε πολιτης αυτου του ερμου τοπου για το πως χειριστηκαν και χειριζονται οι τοπικοι αυτοδιοικητικοι των κομματων εξουσιας που κατεστρεψαν τη χωρα τα διαφορα θεματα που διαχειριστηκαν.Για να μην κανουν τα ιδια λαθη οι πολιτες στις μελλοντικες επιλογες τους και χαντακωσουν περαιτερω τον τοπο καλο θα ειναι να απαιτουν προσβαση σε ολα τα δεδομενα και στενη παρακολουθηση των εργων.!Και φυσικα ειμαι υπερ της αποκαταστασης της παλιας χωματερης αλλα πιστευω οτι η ζημια στον υδροφορο οριζοντα και στο υπεδαφος ειναι δυσκολα αντιστρεψιμη.Ουτε και εμπιστευομαι ανθρωπους σαν τον Μπαλασκα τον Τερζιδη και τον Γκουντενουδη απο την μεχρι τωρα πολιτεια τους, ανεπαρκεις και επικυνδινοι για το περιβαλλον και τον τοπο γενικοτερα εχουν αποδειχθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΣΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε πορδόψυχε ΣΤΑΜΑΤΑ να υπογράφεις με ψευδώνυμο! Είσαι για κλάματα ;-) xaxa
    Πού το είδες αυτό και τί παριστάνεις; Με ένα ψευδώνυμο νομίζεις ότι έγινες αυτόματα επώνυμος; Εκμεταλλεύσου τίμια τουλάχιστον την ανωνυμία σου!! Δεν κοροϊδεύεις κανέναν (μόνο τον κουτοπόνηρο ευατούλη σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΡΔΟΛΟΓΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 12.17 ΜΗΝ ΕΚΤΡΕΠΕΣΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΟΥ.
      ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

      Διαγραφή
  7. Τρομερό έργο τι να λέμε τώρα και τρομερή αναβάθμιση ζωής από τους κηφήνες του δήμου μας.Τι γίνεται με αυτά τα σκάνδαλα και που πάνε τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πέρνουνε...Στον κήπο με 4.500.000 τι θα κάνουνε κανένα παλάτι σαν το Ποτάλα η το μετρό μήπως.???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.