Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Παίζοντας με τις σκέψεις ...

Της Βούλας Ιωαννίδου
Επειδή απ΄ότι φαντάζομαι δεν πρόκειται ούτε ν΄αφήσουν διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, τουλάχιστον σε κοντινή ακτίνα γύρω από την Βουλή (βλέπε παρέλαση 25ης Μαρτίου) ούτε στο αεροδρόμιο, θα πρότεινα μια άλλου είδους διαμαρτυρία για την άφιξη της Μέρκελ στην Ελλάδα.

Για όσο θα παραμείνει στην Ελλάδα, η Αθήνα, ίσως και όλη η Ελλάδα , να θυμίζει μια "νεκρή" πόλη. Να μην δουλέψουν υπηρεσίες. Να μην κυκλοφορεί ούτε αυτοκίνητο, ούτε ταξί, ούτε λεωφορεία, ούτε τραμ, ούτε μετρό. Να μην υπάρχουν ανοικτά καταστήματα. Να μην κυκλοφορεί άνθρωπος εκτός από τις αφεντομουτσουνάρες τους. Να μην υπάρχουν Τράπεζες ανοιχτές, ταβέρνες, μουσεία κλπ. Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες των σπιτιών κλειδαμπαρωμένα και σημαίες γαλανόλευκες ν΄ανεμίζουν στα μπαλκόνια. Να μη βγούμε από τα σπίτια τους ούτε για ψωμί . Νεκρική σιγή παντού. Σβηστά τα φώτα! Η πόλη να θυμίζει σκηνικό της ταινίας "επόμενη μέρα'. Σα να κρατάμε τα μάτια μας, τ΄αυτιά μας κλειστά καθώς και την αναπνοή μας.
Να είναι μόνοι τους , όπως μόνοι τους είναι σε κάθε τους απόφαση εξόντωσής μας.
Πιστεύω πως μια τέτοιου είδους περιφρόνηση, θα είναι πιο "φλύαρη" από οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας. Δια της απουσίας μας θα κάνουμε πιο αισθητή την παρουσία μας. Επίσης θα θεωρηθεί περισσότερο ύποπτη :)). Θα τους μείνουν αμανάτι τα δακρυγόνα, τζάμπα χρήματα η όλη προετοιμασία τους, αν βέβαια συμμετείχαν και τα ΜΑΤ (λέμε τώρα ...) σ΄αυτήν την διαμαρτυρία, ακόμη καλύτερα:)
Τα καημένα τα κανάλια δεν θα έχουν ειδήσεις από τους αντιδραστικούς κουκουλοφόρους, για κακή τους τύχη δεν θα υπάρχουν τραυματίες και προσαγωγές, και θα έχουν ένα φτωχό και ανιαρό δελτίο ειδήσεων χωρίς σασπένς.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει καθολική συμμετοχή χωρίς παράπλευρες απώλειες και αυτοπειθαρχία ... όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ (μηδενός εξαιρουμένου) παρά μόνο των πολιτικών και βουλευτάδων ... ΑΝΕΞΟΔΟ, ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ, από τους καναπέδες μας ... και φαντάζομαι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ...
Μπορούμε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.