Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κουβέλης: Δεν ψηφίζω τα εργασιακά – Επίθεση Βενιζέλου στην Τρόικα

Ευθεία απειλή ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει τις απαιτήσεις της Τρόικα για τα εργασιακά διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την τρίωρη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Σκληρός με την Τρόικα χωρίς ωστόσο να μιλήσει για καταψήφιση των μέτρων ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε τους δανειστές μας ότι «παίζουν με την φωτιά».
Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα για τα εργασιακάΔριμεία επίθεση εναντίον των εκπροσώπων των δανειστών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα για τα εργασιακά.
«Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων», είπε ο κ. Κουβέλης. «Oι δανειστές προβάλλουν αξιώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σχετικά με την προσαρμογή των 11, 5 δισ. ευρώ», συνέχισε.
Οπως εξήγησε ο κ. Κουβέλης τα μέτρα που προτείνει η Τρόικα στοχεύουν στην ισοπέδωση της εργασίας. «Οι αξιώσεις αυτές στο βαθμό που θα γίνονταν αποδεκτές ισοδυναμούν με τροφοδότηση της ύφεσης και της ανεργίας».
«Ολα τα άλλα ζητήματα βεβαίως πρέπει να γίνουν», ξεκαθάρισε ο κ. Κουβέλης, ωστόσο, όπως είπε, «η Τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο, υπερβαίνουν τις ανοχές μιας κοινωνίας».
Βενιζέλος: Σκόπιμη η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα
Σκληρή επίθεση εναντίον της Τρόικα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους στην Βουλή, κάνοντας λόγο για «σκόπιμη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως η Τρόικα «παίζει με την φωτιά, με την φωτιά για την ελληνική κοινωνία και την Ευρωζώνη». Συμπλήρωσε επίσης πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει στην Σύνοδο Κορυφής το πραγματικό εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας.
«Πρέπει οι συζητήσεις να κλείσουν, όχι όμως όπως όπως και όσο όσο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα έκανε λόγο για «σκόπιμη η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα».
«Το πακέτο πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να είναι εσωτερικά δίκαιο χωρίς οριζόντιες περικοπές προκειμένου ο πολίτης να αντιλαμβάνεται πως είναι εσωτερικά δίκαιο. «Το πακέτο αυτό πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο τόνισε».
Αναφορικά με τα εργασιακά ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως σε αυτόν τον τομέα έχουμε ήδη φτάσει στο ακραίο σημείο ήδη από τον Φεβρουάριο.
Αυτήν την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της Τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.