Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΗ Κιλκίς: ‘’Ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον σημαίνει σεβασμός στη ζωή’’

Γράφτηκε στον τοπικό Τύπο ότι επίκειται κοπή 41 δένδρων στο χώρο του ‘’Κήπου’’ και του ‘’Πάρκου’’, στο πλαίσιο της ανάπλασης και ενοποίησης των δύο χώρων. Με αυτήν την αφορμή το Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει δημόσια την αντίθεσή του στην καταστροφή που πρόκειται να συντελεστεί, να ζητήσει από τους υπευθύνους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή και να ζητηθεί από εμπειρογνώμονες νέα πρόταση που να σέβεται και να προστατεύει τη συγκεκριμένη βλάστηση, γιατί: α) Η εν λόγω περιοχή είναι η μοναδική ουσιαστική εστία πρασίνου στην καρδιά της πόλης μας.
β) Αυτό θα αποδείξει στην πράξη τι σημαίνει σεβασμός και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
γ) Τα δένδρα αυτά σε λίγα χρόνια θα κλείσουν έναν αιώνα ζωής, και θα πρέπει να προβάλλονται ως αξιοθέατα μνημεία Φύσης, όπως γίνεται παντού, και όχι να κόπτονται ως γέρικα ή άχρηστα.
δ) Τα δένδρα αυτά φυτεύτηκαν από κατοίκους της πόλης στην αρχή του 20ού αιώνα, είναι κληροδότημά τους στις επερχόμενες γενεές, χαρίζουν δροσιά, οξυγόνο, ομορφιά και ζωή στους εκάστοτε κατοίκους της πόλης, είναι μάρτυρες ιστορικών γεγονότων, χαρακτηρίζουν την περιοχή και συμβάλλουν στη διαμόρφωση συγκεκριμένης φυσιογνωμίας της πόλης μας.
ε) Τα νέα δενδρύλλια που θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα δένδρα θα χρειαστούν άλλον έναν αιώνα για να έχουν την ανάπτυξη των σημερινών.
Ευχόμαστε, λοιπόν, και παρακαλούμε τους καθ΄ ύλην αρμοδίους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την εκρίζωση των δένδρων αυτών και να αναπλάσουν την περιοχή σεβόμενοι την ύπαρξή τους, και θα τους είμαστε ευγνώμονες εσαεί. Γιατί σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον είναι έμπρακτος σεβασμός στη ζωή, είναι πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.