Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΟΝΝΕΔ Κιλκίς: «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» η οποία πραγματοποιήθηκε στο μικρό παρκάκι (επί των οδών Αισχύλου & Αθηνών) την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Εθελοντές και μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς μαζί με παιδιά και κατοίκους της.


- Καθαρίσουμε το παρκάκι από τα σκουπίδια.
- Βάψουμε τα τσιμεντένια παγκάκια τα οποία είχαν φθαρεί.
- Τοποθετήσουμε γλάστρες με χρυσάνθεμα.
- Βάψουμε και να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς.
- Ο στόχος μας είναι μέσω δραστικών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων σε περιοχές που έχουν ανάγκη από ανανέωση, να προβάλουμε την ανάγκη για κοινωνική ευαισθησία σε περιβαλλοντικά και εθελοντικά θέματα. Αλλάζοντας νοοτροπία, οι ίδιοι οι πολίτες, με συλλογικές και απλές κινήσεις μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον τρόπο ζωής μας και το περιβάλλον που ζούμε, δίνοντας νέα προοπτική στο επίπεδο διαβίωσής μας.
Σε μια συμβολική κίνηση και στα πλαίσια αυτής της δράσης τοποθετήσαμε την Ελληνική Σημαία στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή που υπήρχε, στην είσοδο της πόλης. Θέλουμε να δείξουμε πως τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον τόπο και την πατρίδα μας πρέπει να μας απασχολούν και να είμαστε ενήμεροι, εκφράζοντας τη γνώμη μας. Είμαστε η νεολαία που εκφράζει τους εθνιστές και όχι τους εθνικιστές που καπηλεύονται την αγάπη για την πατρίδα μας. Η σημαία για εμάς αποτελεί σύμβολο που τιμάμε και όχι όπλο για βιαιότητες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, κ. Αντώνη Μανουσαρίδη που μας παραχώρησε τα απαραίτητα χρώματα και εργαλεία για να φέρουμε εις πέρας τη δράση μας καθώς και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, κα Βούλα Ποζίδου που μας παραχώρησε τη σημαία την οποία τοποθετήσαμε στην είσοδο της πόλης.













23 σχόλια:

  1. Εδώ ο κόσμος χάνετε ….
    Σε λίγο που θα παίρνετε 300 euro για 13 ώρες δουλειάς όχι μπογιές δεν θα μπορείτε να πάρετε αλλά ούτε πινέλο για ζωγραφική αν και το ποιος τα πήρε όλα αυτά μπορούμε να το φανταστούμε ήταν και στη φωτογραφία παραπάνω . πηγαίνετε και σε καμία διαδήλωση σε καμία πορεία τουλάχιστον να έχετε να πείτε αύριο στα παιδιά σας άμα μπορέσετε να κάνετε με όλα αυτά ότι εκτός από να με βάζουν να βάφω τοίχους για να δήξω ότι κάνω κάτι αντιστεκόμουν σε ένα σάπιο σύστημα πουλημένων και διεφθαρμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία με τις "μούντζες" τους ταιριάζει απόλυτα.Εδω ο κόσμος καίγεται κι αυτοί το χαβά τους.Υίποτα δεν αλλάζει με το μαραμένο μυαλό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα ,κρίμα , κρίμα είναι και νέα παιδιά της τους λένε και τους πείθουν δεν έχω καταλάβει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλά κάνετε, παιδιά, και αλλάζετε τη γειτονιά μας. Παράλληλα, όμως, κάντε κάτι για να αλλάξετε και τα μυαλά του αρχηγού σας και πρωθυπουργού μας, που οδηγεί εσάς μεν τους νέους στην ανεργία, την Ελλάδα δε και τους Έλληνες στην πλήρη εξαθλίωση.
    Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nomizw telika oti oi prolalisantes einai kseroles kai to stoma tous vgazei xoli...sigoura i katastasi thn opoia viwnoume den einai kai i kaluteri alla mesa se autin thn apelpisia tetoies prospatheies prepei na epainountai kai oxi na katakrinontai me auton ton tropo.Makari to paradeigmatous na to akolouthisoun kai alloi neoi aneksartitws pou anikoun ideologika......MPRAVO STA PAIDIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ.ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ,ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΣΤΕΣ ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΩΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΕΘΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΣΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,ΕΝΩ Ο ΕΘΝΙΣΤΗΣ ΑΠΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΩΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ,ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ.
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω αξίζει ένα μπράβο στα παιδιά και πρέπει στήν τελική να το κάνουμε ολοι μας.Απο τον καναπέ μας και πίσω απο την ανωνυμία ολοι κρίνουμε και κατακρίνουμε αυτο που δεν τολμάμε να κανουμε εμείς για να μη μας χαρακτηρίσουν οτι ανήκουμε στο α η στο β κόμμα.Ετσι παιδιά συνεχιστε, σε αυτούς τους δυσκολους καιρούς που ζούμε δώστε απλόχερα χαμόγελα, χαρά ,και ελπίδα την έχουμε ανάγκη όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εξυπνάκηδες εσείς που τους επικροτείτε κιόλας άμα ήταν εκτός κομμάτων και άλλων οργανώσεων θα πήγαιναν ποτέ να βάψουν έστω και ένα τοίχο άμα το έκαναν γιατί ήθελαν να βοηθήσουν πραγματικά και δεν τους ενδιέφερε το να φάνει η οννεδ και φυσικά πίσω από όλα αυτά η νέα δημοκρατία θα το έκαναν και δεν θα το έδειχναν γι αυτό αυτά τα μπράβο παιδιά αφήστε τα όλοι οι πολιτικοί της νδ από πού ξεκίνησαν από την οννεδ ε σε λίγο καιρό μην σας φανεί παράξενο αν κάποιος που έβαφε τοίχους με την οννεδ σε λίγα χρόνια σου κόψη τη σύνταξη τελείως γιατί θα είσαι άξιος της μοίρας σου.
    ανοιχτομάτηδες ε ανοιχτομάτηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυο παρατηρήσεις μόνο: 1) Εαν δεν το πρότεινε/επέβαλε(;) το κόμμα στην νεολαία, τα συγκεκριμένα παιδιά θα έπαιρναν ποτέ την πρωτοβουλία από μόνα τους;
    2) Υπό το βλέμμα του βο(υ)λευτή Γεωργαντά οι εργασίες... Τουλάχιστον ας φορούσε και αυτός καμμιά φόρμα να κάνει πως βοηθάει, θα βοηθούσε στο πολιτικό προφίλ του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχάς στεναχωριέμαι που μιλάω με ανώνυμους και όχι με επώνυμους. Θα ήθελα πολύ να έχω απέναντι μου ανθρώπους που υπογράφουν τα λόγια τους…
    Ως συνήθως παρακολουθούμε και απαντάμε στα σχόλια και στις κριτικές που γίνονται για τις δράσεις μας γιατί και μας κάνουν καλύτερους και μας αρέσει η ανταλλαγή απόψεων.

    Θα ήθελα λοιπόν να ξεκινήσω λέγοντας ότι ποτέ δε κρύψαμε τους ανθρώπους που μας προμήθευσαν με τα απαραίτητα υλικά για να υλοποιηθεί η δράση μας. Εξάλλου αναφέρονται τα ονόματα τους στο δελτίο τύπου. Επίσης πιστεύω πως το σύστημα τις περισσότερες φορές μπορείς να το πολεμήσεις μόνο αν είσαι μέρος του… Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ… Το ότι δε πάμε στις πορείες δε σημαίνει ότι δεν θα έχουμε να πούμε στα παιδιά μας σε τι αντισταθήκαμε και σε τι κόσμο μεγαλώσαμε εμείς. Εσείς αλήθεια τι λέτε στα παιδιά σας ή ακόμη και σε εμάς που έχουμε ψηφήσει μόλις σε 3 εκλογικές διαδικασίες ; Μάλλον τίποτα γιατί λογικά θα πρέπει να ντρέπεστε για τον κόσμο που δημιουργήσατε… και για το μέλλον που μας κληρονομείτε. Αφήστε λοιπόν, να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εμείς το μέλλον που μας αξίζει.

    Μαραμένα μυαλά γιατί ; Γιατί ενώ ο κόσμος καίγεται εμείς προσπαθήσαμε να αναμορφώσουμε ένα παρκάκι στο οποίο παίζουν τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, οι φίλοι μας ;Επειδή προσπαθούμε να αλλάξουμε ότι περνάει από το χέρι μας σαν ΟΝΝΕΔ Κιλκίς ;Εσείς τι κάνατε για τον κόσμο αυτό που καίγεται ; Εμείς προσπαθούμε τουλάχιστον…

    Δεν είμαστε κρίμα και δεν μας λένε τίποτε… Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο έχουμε δική μας βούληση, για αυτό καλό θα ήταν να μη κρίνετε από τα δικά σας χρόνια… Τότε που η νέοι ήταν στα κόμματα για να χειροκροτούν και να αποτελούν φερέφωνα..

    Μέσα από την οργάνωση ότι μας πειράζει και βλέπουμε ότι ενοχλεί τον κόσμο, το μεταφέρουμε για αυτό να είστε σίγουροι.

    Είμαστε εθνιστές γιατί δεν απορρίπτουμε τους μη όμοιους μας. Ο εθνικισμός περιέχει και το ρατσισμό, κάτι το οποίο δεν ταιριάζει σε εμάς. Και δεν είμαστε παθητικοί εθνιστές, αγαπάμε την πατρίδα και προφανώς όταν βλέπουμε πως κινδυνεύει αγωνιζόμαστε για αυτή.

    Θα ήθελα επίσης να σας πω, πως ασχολούμαστε αρκετοί από εμάς εθελοντικά και με άλλες οργανώσεις και θεσμούς όπως το Κιλκίς 2013 όπου κάνουμε και άλλες δράσεις. Επίσης όλες μας οι δράσεις δεν προωθούνται με δελτία τύπου. Ο εθελοντισμός δεν είναι θέμα κομματικό αλλά αν το έχεις στο χαρακτήρα σου. Εσείς που είστε ανοιχτομάτης λοιπόν και διακρίνω ότι έχετε και ικανότητες να προβλέπετε το μέλλον πείτε μας, η δικιά σας μοίρα σε ποιανού χέρια είναι τώρα ; Και τι έκανε αυτός που του εναποθέσατε τη μοίρα σας; Και κυρίως γιατί αφήσατε τη δικιά σας μοίρα στα χέρια άλλου ; Μήπως γιατί σας βόλευε ; Εμείς δεν παίζουμε με κανέναν, προσπαθούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία των συνομηλίκων μας για να φτιάξουμε το μέλλον, όπως μας αξίζει και όχι έτσι όπως εσείς δημιουργήσατε το δικό μας παρόν. Ας ξανασκεφτούμε λοιπόν ποιος φταίει, ποιος είναι πιο έξυπνος και ανοιχτομάτης και ποιος έχει αφήσει τη μοίρα του σε άλλα χέρια και ποιος προσπαθεί να φτιάξει τη μοίρα του βασιζόμενος στις όποιες δυνάμεις έχει…

    Θέλω να σας πω πως δεν μας επιβάλει κανείς τίποτα. Είμαστε νέοι άνθρωποι και έχουμε προτάσεις και ιδέες που τις συζητάμε και τις υλοποιούμε. Ο κ. Γεωργαντάς μας επισκέφθηκε την ώρα που κάναμε τις εργασίες… όπως και αρκετός κόσμος με παιδιά τα οποία δεν μπορούσαμε να βάλουμε στις φωτογραφίες γιατί δεν έχουν ερωτηθεί; Σε αυτό που ακριβώς βρίσκεται το κακό ;

    Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τα καλά σχόλια και για τα καλοπροαίρετα σχόλια που μας κάνουν καλύτερους και θέλω να επαναλάβω πως πρέπει να αλλάξουμε όλοι μαζί νοοτροπία. Μη μας κρίνετε σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια και μη προβλέπετε το μέλλον για το τι θα γίνουμε, εδώ είμαστε και όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας, κάποιοι επώνυμα, κάποιοι άλλοι ανώνυμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν περί ανωνυμίας. Το δικαίωμα στην ανώνυμη άποψη είναι αναφαίρετο δικαίωμα αυτού του site. Το αν εσύ θέλεις να ξέρεις ποίος λέει τι εδώ μέσα είναι δικό σου θέμα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το όνομά σου, αλλά η άποψή και εν μέρη η ιδιότητά σου.

      Λοιπόν είμαι κι γω νέος. Είμαι και γω εθελοντής αρκετά χρόνια σε διάφορες οργανώσεις. Όχι σε πολιτική. Θεωρώ αρκούντως υποκριτικό λοιπόν να εμφανίζεσαι σε εφημερίδες και site προβάλοντας την εθελοντική σου δράση πίσω από την κάλυψη ενός κομματικού σχηματισμού. Αυτό το χαρακτηρίζω ιδιοτέλεια.
      Και ισχυρίζεσαι ψευδώς ότι όλως τυχαίως ήρθε ο κ. Γεωργαντάς να σας συγχαρεί. Όλως τυχαίως τον κ. Γεωργαντά δεν τον έχω συναντήσει πουθενά στις δικές μας δράσεις.
      Την άποψη που θέλει να μπαίνει κανείς στο σύστημα για να το αλλάξει την θεωρώ απλά αφελή. Πολλοί μπήκαν στο σύστημα για να το αλλάξουν αλλά είτε γίναν στο τέλος ένα με αυτό, είτε φύγαν τρέχοντας από κει μέσα.
      Υπάρχει πολύ βρωμιά (θα το έχετε διαπιστώσει φαντάζομαι) και ο κόσμος δικαίως είναι πολύ καχύποπτος πλέον. Όπως είμαι κι γω μαζί σας.
      Σε λίγες μέρες θα κατεδαφίσουν το μοναδικό όμορφο πάρκο της πόλης μας. Εσείς παιδιά της ΟΝΝΕΔ πως αντιδράσατε ή πως σκοπεύετε να το κάνετε (αν σκοπεύετε);
      Και τέλος όσον αφορά τον "εθνισμό". Ακούγεται ωραία σα λέξη αλλά δεν καταλαβαίνω πως την εκφράζει κανείς.
      Σε λίγο η κομμάτική σας παράταξη θα βάλει την ταφόπλακα στην Ελληνική κοινωνία ξεπουλώντας την και ισοπεδώνοντάς την, εσείς πως σκοπεύετε να αντιδράσετε; Ποζάροντας σε φωτογραφίες με το εθνικό μας σύμβολο; Κι αυτό το αποκαλείτε "εθνισμό";;;

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ότι δεν έχετε το δικαίωμα να είστε ανώνυμοι...αλλά κανένας ανώνυμος δεν άλλαξε τον κόσμο...πόσο μάλλον σχολιάζοντας ;)
      Χαίρομαι που μιλάω με έναν εθελοντή και στεναχωριέμαι ταυτόχρονα που αυτός ο εθελοντής είναι στην αφάνεια...το ξέρεις ότι μπορούμε να συνεργαστούμε; όχι για να μπεις στην ΟΝΝΕΔ αλλά για να δουν και άλλοι συνομήλικοι μας ότι μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα και να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο μας, το περιβάλλον και να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κάτι αλλάζει. Ιδιοτέλεια μπορείς να το χαρακτηρίσεις όταν κερδίζεις κάτι...εμείς τι έχουμε κερδίσει από αυτό;Καταλαβαίνω τη καχυποψία αλλά δε μπορεί να λειτουργεί ως μοναδικό κριτήριο αυτή για να μας κρίνει κάποιος...αυτό δεν το δέχομαι.-
      Ψεύτης δεν υπήρξα ποτέ και θα σε παρακαλούσα να μη με χαρακτηρίζεις, απλά σκέψου λίγο λογικά και όχι καχύποπτα...πως πάνε οι άνθρωποι στις πορείες; τους παίρνουν όλους τηλέφωνο; προφανώς και όχι, όπως ενημερώνουμε όλο τον κόσμο έτσι ενημερώθηκε και ο κ. Γεωργαντάς ;) Απλό για να είναι αληθινό ε ; Η καχυποψία φταίει και για αυτό...
      Αφελής μπορεί να είμαι και ρομαντικό μπορείς να με πεις, αλλά δε μπορείς να με πεις βολεμένο...δεν έχουμε άγνοια κινδύνου και ας είμαστε ρομαντικοί. Οπότε μη κρίνεις εκ των προτέρων το πως θα δράσουμε, εκτός αν και εσύ έχεις μαντικές ικανότητες.
      Το έχουμε διαπιστώσει για τη βρωμιά που λες και όσο περνάει από το χέρι μας θα τη καθαρίσουμε ή θα μείνουμε μακριά από αυτή.
      Το πάρκο για το οποίο μιλάς ήδη έχει κατεδαφιστεί και θα αντιδρούσαμε αν γινόταν για κακό σκοπό. Από τη στιγμή που θα γίνει ένα πιο όμορφο περιβάλλον με πεζόδρομο δε μας ενοχλεί.Αν δεν γίνει αυτό που υποσχέθηκαν τότε προφανώς και θα αντιδράσουμε. Και δεν είναι το μόνο όμορφο πάρκο...έχουμε κι άλλα...
      Ο εθνισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα, χωρίς να απορρίπτουμε όσους δεν είναι Έλληνες και ο καθένας αντιλαμβάνεται την αγάπη για την πατρίδα με διαφορετικό τρόπο.
      Όσο για την ταφόπλακα και την ισοπέδωση που λες, πες μου πως μπορούμε να αντιδράσουμε για κάτι που δεν έχει γίνει και που κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει; Αν η χώρα μας πτωχεύσει και γυρίσουμε στη δραχμή πως θα αντιδράσεις εσύ ;
      Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά πως ΔΕΝ προωθούμε όλες μας τις δράσεις στα ΜΜΕ και για όσες το κάνουμε είναι γιατί θέλουμε και άλλους ανθρώπους σαν κι εμάς να κάνουν το ίδιο...τόσο απλά...τόσο ειλικρινά...

      Διαγραφή
    3. Πολλοί ανώνυμοι φίλε μου αγωνίστηκαν για να χουμε σήμερα έναν υποτίθεται ελέυθερο χώρο να ζούμε. Τους έχουν στήσει και μνημείο.
      Όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Ούτε και να διεκδικήσω δημοσιότητα (θεός φιλάξοι) στη εθελοντική δράση. ούτε να αλλάξω τον κόσμο από το γνώμη-κιλκίς.gr...
      πιστεύω στο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. γι αυτό κ σου απαντώ.
      επί της ουσίας όμως δεν μου απαντάς ποιες είναι η δράσεις της ΟΝΝΕΔ που όπως τα λες πολεμά το σύστημα "εκ των έσω"... εκτός αν μιλάς επί του προσωπικού.
      γιατί δεν ζω σε άλλο πλανήτη, αλλά σε αυτό το ρημαδότοπο. που και να κλάσεις το χει μάθει η πόλη. Αλλά όπως φαίνεται η ΟΝΝΕΔ είναι πολύ διακριτική...
      Για το πάρκο τώρα. Δεν σε ενοχλεί φυσικά που θα κοπούν 50 δέντρα ηλικίας 10-50 χρόνων έτσι; Ούτε βρίσκεις τον παραλογισμο σε αυτό, από τη στιγμή που έχεις άλλα 3 πάρκα τσιμέντο; θα φυτευτούν άλλα θα πεις. εντάξει τουλάχιστον τα εγγονάκια μας θα έχουν ένα αξιοπρεπές πάρκο με δέντρα(αν η παροιμιώδης ηλιθιότητα των τοπικών αρχόντων δεν το χαλάσει και αυτό).
      Αλλά ίσως και να μην πολύ καίγεσαι για μερικά δέντρα, εδώ δεν πολύ καίγεσαι που η χώρα σου έχει γίνει ένα απέραντο μπουρδέλο. Και που στην πόλη σου δεν έχεις ένα αξιοπρεπές νοσοκομείο.
      Γιατί περιμένεις να δεις τι θα γίνει. Λες και δεν ξέρεις τι έχει γίνει ως τώρα... Αλλά όχι όταν θα συμβεί θα δράσεις, βάφοντας μάλλον κάποιο άλλο πάρκο. Ξύπνα φίλε. Γιατί κι αν κάπου τώρα είσαι βολεμένος, η λαίλαπα θα ρθει και στη δική σου πόρτα. Όπως ήρθε και στη δίκή μας φίλε.
      Κι αν δεν πολύ καίγεσαι ρε φίλε δεν θα περιμένουμε εσένα. Αγάπη για την πατρίδα είναι να πολεμάς και να υπερασπίζεσαι τον τόπο και τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
      Δράσε συλλογικά όχι κομματικά ή συντεχνιακά. Αυτά είχα να πω από μερους μου. αρκετά

      Διαγραφή
    4. Οι ανώνυμοι σχολιαστές ;;; Που έχει μνημείο για αυτούς ;;; Κανένας ανώνυμος δεν άλλαξε τον κόσμο σχολιάζοντας φίλε μου...πόσο μάλλον κρίνοντας κάτι που ο ίδιος κάνει επειδή κάποιοι άλλοι το κάνουν μέσα από μια πολιτική νεολαία που προσπαθούν να αλλάξουν τη νοοτροπία και μέσα και έξω...αν σιχαίνεστε τις πολιτικές νεολαίες γιατί τις κρίνετε που αλλάζουν ;
      Εάν δημοσιοποιούσαμε τα όσα λέμε εσωκομματικά να είσαι σίγουρος πως τότε θα το κάναμε γιατί θα υπήρχε ιδιοτέλεια...οπότε ξανασκέψου αυτό που είπες...
      Όχι δεν με ενοχλεί,γιατί πιστεύω ότι θα γίνει κάτι καλύτερο...Αν δε γίνει θα με ενοχλήσει και θα το πω...και αν μπορώ θα πάω να το αλλάξω και αυτό, όπως με ενοχλούσε το μικρό παρκάκι και το έκανα...δεν μου αρέσει να μαντεύω το μέλλον, μου αρέσει να αλλάζω ότι δεν μου κάνει στο παρόν...με δράσεις και όχι με λόγια.
      Για το νοσοκομείο θα σε παραπέμψω στο blog μας όπου μπορείς να βρεις δελτίο τύπου από τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2011 όταν και είχαμε θίξει το θέμα του νοσοκομείου...ή εμείς τελικά παραείμαστε διακριτικοί ή εσύ δεν τα παρακολουθείς όλα ;)
      Κρίνουμε από το παρελθόν τι θα γίνει στο μέλλον ; Ωραία λοιπόν επειδή εγώ δε θέλω να είμαι άνεργος όταν τελειώσω τη σχολή μου και ούτε όνειρο μου ήταν ποτέ να βολευτώ στο δημόσια...συμμετέχω όπως μπορώ...και μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Εσύ ; Πας στις πορείες;Όταν γυρνάς σπίτι είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου; Άλλαξες κάτι ;
      Προφανώς και δε θα περιμένετε από εμένα, μόνο αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον όπως μας αξίζει...όλοι μαζί πόσο μάλλον όταν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα...αλλά εμένα μου έβαλες τη ταμπέλα του κόμματος και μάλλον θα με θεωρείς ανίκανο να πάμε μαζί να καθαρίσουμε μια πλατεία...Εμείς καλούμε τους πάντες, ανεξάρτητα χρωμάτων γιατί δεν βάζουμε ταμπέλες, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε νεολαία...οι σκουριασμένες αντιλήψεις και οι κομματικές ταμπέλες για εμάς έχουν πεθάνει.-

      Διαγραφή
  11. ω τι κόσμος μπαμπά!!!!!!!!!!!!!
    ΟΝΕιΔος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ας φυτεψουν και μεσεδες για να εχουν ξυλα για κοψιμο ο κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ξυπνήστε ρεεεεεεε. η χώρα μας αλώνεται και ισοπεδώνεται. και μεις κοιμόμαστε και κοιτάμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου. και ποιός έχει περισσότερο δίκιο.
    μας έχουν αλλάξει τον αδόξαστο και μεις φαγωνόμαστε.
    ξυπνήστε ρε συνΈλληνες. και κινητοποιηθείτε. επίτέλους δηλαδή!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό θα ήταν πριν σκεφτείτε το πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο, ομολογώ να ρωτήσετε το μπαμπά σας για το ποιος ψήφιζε τόσα χρόνια και ποιους ανθρώπους, για να δούμε και ποιος ευθύνεται...είναι άδικο να μας κρίνετε για τα λάθη των παλαιοτέρων και με την νοοτροπία αυτή...
    Θα φυτέψουμε και καλαμπόκια για βιοαιθανόλη για τους έχοντες ενεργειακά τζάκια...μήπως ενδιαφέρεστε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με το πρώτο "στρίμωγμα", η μπάλα στην εξέδρα!

      Διαγραφή
    2. Αφού απαντάτε με ποδοσφαιρικούς όρους θα σας απαντήσω και εγώ έτσι...για να είναι δίκαιο το παιχνίδι :)
      Εμείς είμαστε αυτοί που παίζουμε μπάλα...Εσείς ; Θα παραμείνετε ένας από τους χιλιάδες ερασιτέχνες προπονητές...;;;

      Διαγραφή
  15. Τέλεια...
    Από τη μία wannabe πολιτικάντηδες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις μαϊντανοφωτογραφίσεις και στον ξύλινο πολιτικό λόγο. Από την άλλη εκπρόσωποι της φασίζουσας αριστεράς κατακεραυνώνουν οποιαδήποτε φράση δεν συμπεριλαμβάνει τις λέξεις "πορεία", "σύγκρουση", "αντίδραση" κλπ. κλπ.

    Προς πάσης φύσεως και κατευθύνσεως κομματικούς νεολαίους:

    Έχετε ξεπηδήξει μέσα από κομματικούς μηχανισμούς, τους οποίους το μεταπολλιτευτικό σύστημα εγκατέστησε σαν καρκινώματα σε κάθε τομέα δραστηριότητας αυτής της χώρας

    Κοιτάξτε να πιάσετε καμιά δουλειά, φροντίστε να διακριθείτε για το ήθος και την κατάρτισή σας, να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας, και όταν αισθανθείτε να σας αγκαλιάζει ο κόσμος ασχοληθείτε και με τα κοινά.

    Προς το παρόν είστε αυτόκλητοι και δεν ανέχομαι να μιλάτε εξ' ονόματός ΜΟΥ για το μέλλον ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανείς δεν μιλάει εξ ονόματός σου για το μέλλον σου. αν απλά διαφωνείς με κάποιο σχόλιο πες το. μην τρελαίνεσαι... όλοι εδώ πέρα εκπροσωπούν τον εαυτό τους και μόνο αυτόν.
      και αν απλά σε ενοχλούν οι λέξεις αντίδραση και αντίσταση είναι γιατί στο μυαλό σου τα συνδέεις με την "φασίζουσα αριστερά".
      πρόβλημά σου.

      Διαγραφή
  16. Δεν είμαστε πολιτικάντηδες, είμαστε νέοι που μας αρέσει να συμμετέχουμε στα κοινά...Εύκολο να βρείτε τη διαφορά...Δεν ξεφυτρώσαμε από πουθενά και αυτά τα καρκινώματα θέλουμε να αλλάξουμε, δεν είναι οι νεολαίες καρκινώματα οι άνθρωποι που συμμετείχαν τις έκαναν να φαίνονται έτσι και οι άνθρωποι που συμμετέχουν θα το αλλάξουν, με τη δική σας βοήθεια...Συμμετέχουμε και εδώ με ήθος και ασχολούμαστε με τα κοινά γιατί νοιαζόμαστε όχι μόνο για την πάρτη μας αλλά και για τον τόπο μας...Και σας μιλάω προσωπικά γιατί δυστυχώς δεν είναι όλοι οι νέοι της γενιάς μας έτσι...
    Δεν μίλησε κανείς εξ ονόματος σας γιατί πολύ απλά είστε ΑΝΩΝΥΜΟΣ...και ΔΕΝ σας ανήκει το μέλλον ΜΑΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.