Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τα "Omorfa Taxidia" στο ξενοδοχείο "Πύργος Μαντάνια" στον Ασπροπόταμο Τρικάλων



Εδώ και λίγο καιρό, η Ελληνική αλυσίδα ξενοδοχείων Domotel, πρόσθεσε το έκτο μέλος στην "οικογενειά της". O Πύργος Μαντάνια είναι ένα boutique resort και βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Πίνδου, στην περιοχή του Ασπροποτάμου Τρικάλων, στα 1000 μέτρα υψόμετρο. Το ξενοδοχείο είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα εκπληκτικό, καταπράσινο τοπίο που θυμίζει Ελβετικές Άλπεις. Η αρχιτεκτονική του είναι βασισμένη στην λαξευμένη πέτρα και το ξύλο, με έντονο χαρακτήρα και σημασία στη λεπτομέρεια της διακόσμησης. Συνδυάζει αρμονικά τη φυσική ομορφιά του τοπίου με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Χτίστηκε με τον ίδιο τρόπο, της περιόδου 1771-1820.

Ο Πύργος Μαντάνια πήρε το ονομά του από ένα μαντάνι που υπήρχε στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Ο Ασπροπόταμος (Αχελώος) είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Η ομομασία Αχελώος προέρχεται από τη ρίζα "αχ" που σημαίνει νερό, και το επίθετο "λώων" που σημάινει καλύτερος και κατά τη μυθολογία ο Αχελώος έδωσε στον Ηρακλή το κέρας της Αμάλθειας. Το ξενοδοχείο είναι στην ουσία

ένα συγκρότημα παραδοσιακών χτισμάτων. Διαθέτει δύο ξενώνες, το Αρχονταρίκι και το Χαγιάτι. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μέσα από τους 29 διαφορετικούς χώρους διαμονής, μεζονέτες, τρίκλινα δωμάτια και σουίτες. Τα περισσότερα δωμάτια διαθέτουν και δικό τους τζάκι.
Επιπλέον παρέχονται: lounge καφέ - μπαρ, παραδοσιακή ταβέρνα με open kitchen, οργανωμένο κελάρι γευσιγνωσίας με κάβα πωλητήριο, μπακάλικο delicatessen με τοπικά προϊόντα, μουσείο της τοπικής ιστορίας, internet station, βιβλιοθήκη, μπιλιάρδο, παιδότοπο, αίθουσα χαρτιών και επιτραπέζιων παιχνιδιών, πισίνα, παιδική πισίνα, pool bar, υπαίθρια χασαποταβέρνα με λαδόκολλα και άπλετους κήπους spa.
Ζωγράφοι και συντηρητές έργων τέχνης έχουν επιμεληθεί τους χρωματισμούς των τοίχων και τις ξύλινες οροφές, με τη χρήση τεχνικών του 18ου αιώνα. Τα αντικείμενα που διακοσμούν τα δωμάτια είναι χειροποίητα, ενώ κάθε δωμάτιο έχει το όνομα μιας θεότητας της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.
Η αλυσίδα Domotel αποτελείται σήμερα από πέντε ακόμη ξενοδοχειακές μονάδες σε πέντε αντίστοιχους προορισμούς, το Les Lazaristes Art Hotel στη Θεσσαλονίκη, το Xenia Volou City & Convention Resort στο Βόλο, το Arni Historic Hotel στην Καρδίτσα, το Neve Mountain Resort & Spa στο Καϊμάκτσαλαν και το Agios Nikolaos Suites resort στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Όπως δήλωσε στα "Omorfa Taxidia" ο διευθύνων σύμβουλος της Domotel κ. Αλεξόπουλος : " Επενδύσαμε σαν όμιλος στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, γιατί πιστεύουμε στην άλλη Ελλάδα. Εκτιμούμε και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το μοντέλο ήλιος-θάλασσα, αλλά έχουμε εξίσου σημαντικά πλεονεκτήματα στην ηπειρωτική Ελλάδα, που οφείλουμε να τα αναδείξουμε με ολοκληρωμένες προτάσεις, που θα ενημερωθείτε σύντομα".
Από Θεσσαλονίκη η απόσταση είναι περίπου 300 χλμ και από Αθήνα περίπου 400. Οι ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη μπορείτε να επιλέξετε: ή τη διαδρομή μέσω Εγνατίας οδού και στρίβετε στο Μέτσοβο για Ανήλιο και Χαλίκι, η μέσω Γρεβενών-Καλαμπάκας-Κρανιάς, ή μέσω Λαρίσης-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Κρανιάς.

Πηγή: Omorfa Taxidia Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.