Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το Κιλκίς αλλιώς...



Το Κιλκίς, μια τυπική περιφερειακή πόλη της Ελλάδας βρήκε τον τρόπο να προκαλεί το ενδιαφέρον τον φιλότεχνων μια φορά το χρόνο και να προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από το εξωτερικό. Το κάνει διοργανώνοντας κάθε Σεπτέμβριο αυτό το εκπληκτικό Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας που φέτος γιορτάζει 14 χρόνια ζωής, ένας θεσμός που έχει συστήσει το Κιλκίς ακόμη και σ΄ αυτούς που το αντιμετώπιζαν απαξιωτικά.
Το φετινό φεστιβάλ ξεκινά την προσεχή Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου. Σημερα δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων ο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Χουάνχο Κορράλες, ο οποίος υποσχέθηκε πως το φετινό φεστιβάλ θα είναι το καλύτερο από όλα. Ο ίδιος τόνισε πως μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όχι μόνο οι παραστάσεις αλλά και οι παράλληλες δράσεις που διαπραγματεύονται σημαντικά θέματα. Στην κεντρική διοργάνωση συμμετέχουν θίασοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Αργεντινή και το Περού. Στις δράσεις του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν διευθυντές γνωστών διεθνών φεστιβάλ και περίφημων σχολών του εξωτερικού, διακεκριμένοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα από τη Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Κορέα, Βουλγαρία και Πολωνία. Οι παραστάσεις και οι δράσεις της φετινής διοργάνωσης θα φιλοξενηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στην Πλατεία Ειρήνης, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κιλκίς, σε σχολεία και σε χωριά του νομού. Κόστος εισιτηρίων: Ομαδικό για σχολεία και συλλόγους: 1 ευρώ/άτομο, παιδικό: 2 ευρώ, ενήλικες: 5 ευρώ. Διαρκείας παιδικό (για τις απογευματινές παραστάσεις): 10 ευρώ Διαρκείας ενηλίκων (για τις απογευματινές παραστάσεις): 30 ευρώ Περισσότερες πληροφορίες για το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς και το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: http://www.kilkis-festival.gr/

Πηγή: omorfa txidia facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.