Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σιγή ιχθύος από το Βερολίνο για την Ελλάδα

Εν αναμονή των αυριανών συναντήσεων του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους Β. Σόιμπλε και Γκ. Βεστερβέλε, η προσοχή είναι στραμμένη στα όσα πρόκειται να λεχθούν για τις νέες περικοπές.
Κλεισμένα κρατά τα χαρτιά του το γερμανικό υπουργείο οικονομικών αναφορικά με την αυριανή συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον γερμανό ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αύριο στο Βερολίνο. Στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ η εκπρόσωπος αρνήθηκε να ενημερώσει ακόμη και για την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Τα νέα μέτρα λιτότητας στο επίκεντροΑναφορικά με την ατζέντα των συνομιλιών η ίδια εκπρόσωπος αρκέστηκε στη δήλωση ότι εκτός από τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα, σημαντικό θέμα θα αποτελέσει το πακέτο περικοπών. Ας σημειωθεί εδώ ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο ο κ. Στουρνάρας είχε συμφωνήσει με τον κ. Σόιμπλε να πυκνώσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα για να εξετάζουν κάθε φορά την πορεία των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων.
H αυριανή συνάντηση έχει την ιδιαίτερη σημασία της αν υπολογίσει κανείς ότι ο κ. Στουρνάρας την ερχόμενη Κυριακή θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Τρόικας στην Αθήνα. Ας σημειωθεί τέλος ότι ο έλληνας υπουργός οικονομικών θα συναντηθεί αύριο το πρωί στις 10.30 ώρα Ελλάδας και με τον γερμανό υπουργό εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

«Αξίζουν την εμπιστοσύνη μας»Από τη Βαυαρία η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ τόνισε σήμερα τη σημασία της ύπαρξης αλληλεγγύης ως προς τις χώρες της κρίσης, προκειμένου αυτές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. «Αξίζουν την εμπιστοσύνη μας και τους εύχομαι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε όμως την ίδια ώρα ότι τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία θα πρέπει να εφαρμοστούν, παρότι, όπως παραδέχεται, απαιτούν επίπονες προσπάθειες.
Η Α. Μέρκελ τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά της κοινοτικοποίησης του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θέλουμε μια ένωση σταθερότητας στην Ευρώπη και όχι μια ένωση χρέους.

Deutsche Welle
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.