Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Π. Ψωμιάδης: «Αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική θα βρούμε μπροστά μας μια πραγματική εθνική τραγωδία»

Με αφορμή την παραπομπή στις καλένδες του θέματος της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού. Μάλιστα αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου όλοι περιμέναμε τη μείωση του συντελεστή.
Αποδείχτηκε στην πράξη, πως η παράλογη αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 23% είχε τραγικές συνέπειες στο χώρο της εστίασης, με τους επιχειρηματίες να κάνουν λόγο για μείωση του τζίρου μέχρι και 40% και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος να επισημαίνει πρόσφατα σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, πως οι συνέπειες από την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης όχι μόνο δεν απέδωσαν για την κυβέρνηση τα αναμενόμενα έσοδα, αλλά αντίθετα, επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους για κατακρήμνιση του κύκλου εργασιών και την απώλεια 30.000 θέσεων εργασίας.
Η πρόσφατη παραπομπή του θέματος της μείωσης του ΦΠΑ στις καλένδες με τη δικαιολογία των κρίσιμων δημοσιονομικών δεδομένων, δίνει τη χαριστική βολή στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό. Μάλιστα πολλοί από αυτούς δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν το φόρο και κάνουν λόγο για νέα «λουκέτα» που μπορούν να φτάσουν και το 50%, καθώς και για αθρόες απολύσεις προσωπικού, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Δυστυχώς, το κράτος κυνηγάει τα θύματα και όχι τους θύτες. Η τραγική πραγματικότητα είναι πως 135.000 επιχειρήσεις έκλεισαν τα τελευταία δύο χρόνια και 200.000 ακόμη αναμένεται να κλείσουν την επόμενη διετία ενώ η ανεργία όλα δείχνουν πως θα ξεπεράσει σε ένα χρόνο το 25%. Η ανεργία θα φτάσει το 30% και σε επίπεδο νεολαίας το 60%!!! Σε διάφορες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας περίπου το 40% των επιχειρήσεων έχουν κλείσει, ιδιαίτερα δε στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό ανεβαίνει. Παρ’ όλες τις θυσίες του λαού, η ύφεση αυξάνεται, η ανεργία αυξάνεται, το έλλειμμα αυξάνεται, το χρέος αυξάνεται, τα λουκέτα αυξάνονται.
Καλώ άμεσα τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να βάλει ένα τέλος στον απόλυτο αυτό παραλογισμό, να ακούσει τη φωνή της πραγματικής οικονομίας. Τα λάθη όχι μόνο δεν διορθώνονται αλλά οξύνονται με τη συνέχιση της εφαρμογής της ίδιας, αποτυχημένης και χρεοκοπημένης συνταγής. Εκτός αν κουμάντο στη χώρα αυτή κάνουν μόνο οι υπάλληλοι της τρόικα…
Αν η οικονομική πολιτική δεν αλλάξει άμεσα κατεύθυνση, δεν αποκλείεται να βρούμε μπροστά μας μια πραγματική εθνική τραγωδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.