Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις των Διαδρομών με πυξίδα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου

Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας των Διαδρομών με πυξίδα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, μια εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας σε συνεργασία με το Future Library με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Η Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου πραγματοποίησε 14 εκδηλώσεις, από 26 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2012. Συμμετείχαν 270 παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών που πέρασαν ένα όμορφο καλοκαίρι διαδρομών, 10 εθελοντές – εμψυχωτές, 1 βιβλιοθηκονόμος της βιβλιοθήκης, 2 εξωτερικοί συνεργάτες του Future Library και αρκετοί εθελοντές που μας βοηθούσαν όπου τους χρειαστήκαμε.
Από τις 26 έως 28 Ιουνίου τα παιδιά έφτιαξαν το «Το ημερολόγιο Πρόγραμμα» της καλοκαιρινής Καμπάνιας, γνώρισαν το φαινόμενο της ηχούς, κατασκεύασαν μουσικά όργανα από διάφορα υλικά κάνοντας «Μια αυτοσχέδια ορχήστρα». Στη συνέχεια, 3 Ιουλίου γνώρισαν μέσα από πολύ παιχνίδι τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης. Στις 4 Ιουλίου ζωγράφισαν με τον «μωβ μαρκαδόρο του Χάρι» και στις 5 Ιουλίου δημιούργησαν δικά τους σχέδια με μονοκονδυλιές και γίνανε μικροί Πικάσο.
Στις 10 Ιουλίου δραματοποίησαν τη γνωστή σε όλους «Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία», στις 11 Ιουλίου διάβασαν το «Αντίο Καλτσούλη», ενώ στις 12 Ιουλίου ήρθαν σε επαφή με την παράδοση και κάνανε μια διαφορετική ανάγνωση ως εφαρμογή μέσα στη Βιβλιοθήκη του «Ένα παλιό έθιμο, ένας καινούριος τρόπος να το αναβιώσουμε». Στις 24 Ιουλίου διάβασαν την ιστορία του Καλτσούλη και έπαιξαν με κουβάρια και κλωστές, στις 25 Ιουλίου το πρωί δημιούργησαν τον ιστό της αράχνης τον οποίο διασχίσανε χωρίς να την ξυπνήσουνε ενώ το απόγευμα δραματοποίησαν την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Στις 26 Ιουλίου μιλήσαμε για «τον Χρόνο που μας χωρίζει, τον Χρόνος που μας ενώνει» και δημιούργησαν την χρονογραμμή των μέσων μεταφοράς. 


Και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τους Ολυμπιακούς αγώνες τους οποίους και παρακολούθησαν μέσα στον χρόνο.
Ευχαριστούμε όλους τους εμψυχωτές - εθελοντές: Καρακασίδου Καλλιόπη, Καμπουρούδη Αναστασία, Πασυντέλη Λαμπρινή, Αντωνιάδου Μυροφόρα, Ηλιάδου Θεανώ, Ζγουρή Παρασκευή, Σγούρου Ευμορφία-Σοφία, το Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» και την Χατζηγεωργιάδου Μαρία, Τσαβδάρη Κωνσταντινιά που δούλεψαν με πολύ μεράκι, τους εξωτερικούς συνεργάτες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library Κοκορότσου Μαρία και Σάκη Κούρογλου. Ευχαριστούμε τους εθελοντές Καρακασίδου Καλλιόπη, Καρακόλη Ευάγγελο, Μαντσίδη Δημήτριο, Τραϊανού Αναστασία και τις μητέρες των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Παιονίας κ. Δερβεντλή Αναστάσιο που μας παρείχε την αμέριστη συμπαράσταση του. Ευχαριστούμε την Αστική μη Kερδοσκοπική Eταιρεία Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καμία από τις παραπάνω δράσεις και ευελπιστούμε να υπάρξει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.