Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Μεγάλα περιθώρια για παρεμβάσεις υπέρ των νέων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα

Περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, και συγκεκριμένα από την προτεραιότητα «Πλήρης ενσωμάτωση όλων των ανθρώπινων πόρων σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» (συνολικός προϋπολογισμός 273 855 563 ευρώ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων» για την περίοδο 2007-2013, έχει ακόμα στη διάθεσή της η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει την απασχόληση των νέων, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής, κ. Γ. Χαν, έπειτα από κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Ο κ. Παπανικολάου σημείωσε πως οι διαδικασίες αναθεώρησης του ελληνικού ΕΣΠΑ 2007-2013 έχουν ξεκινήσει και η επικαιροποίηση αυτή λαμβάνει υπόψη τα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας, καθώς και την ανάγκη να δοθεί έμφαση σε συγκεκριμένους αναπτυξιακούς τομείς και τομείς κοινωνικής προστασίας. Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή θέλησε να πληροφορηθεί τα περιθώρια που υπάρχουν για την ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Ο Αυστριακός Επίτροπος, αφού υπογράμμισε πως η Ελλάδα μέχρι τον Μάιο είχε αξιοποιήσει μόλις το 12,59 % της προτεραιότητας «Πλήρης ενσωμάτωση όλων των ανθρώπινων πόρων σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», σχολίασε πως δεδομένων των ποσών που είναι ακόμη διαθέσιμα, θα ήταν καλύτερο να αποφευχθούν προς το παρόν δραστικές αλλαγές και να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες στην επιτάχυνση της υλοποίησης των προγραμμάτων με τη σταδιακή αξιοποίηση της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί.
Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: "Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των νέων αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι διαθέσιμα στα ταμεία των Βρυξελλών. Η νέα κυβέρνηση, έχει μπροστά της πολύτιμα ευρωπαϊκά εργαλεία για την στήριξη της νεανικής απασχόλησης, την τόνωση της ρευστότητας και την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.