Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και το το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 και ώρα 16.00, στο στο Αμφιθέατρο «Βεργίνα» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο 6ο χλμ. Χαριλάου- Θέρμης.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες οι δυνατότητες που προσφέρει η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του κλάδου των τροφίμων και να προωθηθεί η συνεργασία των ερευνητικών φορέων και των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας.
Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Δρ. Αναγνώστης Αργυρίου, ερευνητής του ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α. θα παρουσιάσει το ευρύ φάσμα εφαρμογών της έρευνας και καινοτομίας της γονιδιωματικής στον κλάδο των Τροφίμων και ο αναλυτής του Σ.Β.Β.Ε. κ. Κωνσταντίνος Στυλιαράς θα παρουσιάσει τις ανάγκες σε καινοτομία και τεχνολογικές λύσεις της βιομηχανίας τροφίμων καθώς και το έργο «Inno-Food SEE» του προγράμματος South East Europe το οποίο αποσκοπεί στην προετοιμασία των μηχανισμών υποστήριξης της καινοτομίας στον κλάδο των τροφίμων και την ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες της έρευνας τροφίμων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα παραδείγματα υλοποίησης έργων καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή και πρωτοβουλία της βιομηχανίας τροφίμων με έμφαση στα προβιοτικά και τις εφαρμογές τους.
Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώνεται από το Σ.Β.Β.Ε., το ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και το Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και συγχρηματοδοτείται από το έργο “Inno-Food SEE”, το έργο “Microme” του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη και το έργο “Agri-Gen-Trans” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του ΣΒΒΕ (Τηλ. 2310 539817, Fax 2310 541933, Email: info@sbbe.gr).
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες οι δυνατότητες που προσφέρει η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του κλάδου των τροφίμων και να προωθηθεί η συνεργασία των ερευνητικών φορέων και των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας.
Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Δρ. Αναγνώστης Αργυρίου, ερευνητής του ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α. θα παρουσιάσει το ευρύ φάσμα εφαρμογών της έρευνας και καινοτομίας της γονιδιωματικής στον κλάδο των Τροφίμων και ο αναλυτής του Σ.Β.Β.Ε. κ. Κωνσταντίνος Στυλιαράς θα παρουσιάσει τις ανάγκες σε καινοτομία και τεχνολογικές λύσεις της βιομηχανίας τροφίμων καθώς και το έργο «Inno-Food SEE» του προγράμματος South East Europe το οποίο αποσκοπεί στην προετοιμασία των μηχανισμών υποστήριξης της καινοτομίας στον κλάδο των τροφίμων και την ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες της έρευνας τροφίμων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα παραδείγματα υλοποίησης έργων καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή και πρωτοβουλία της βιομηχανίας τροφίμων με έμφαση στα προβιοτικά και τις εφαρμογές τους.
Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώνεται από το Σ.Β.Β.Ε., το ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και το Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και συγχρηματοδοτείται από το έργο “Inno-Food SEE”, το έργο “Microme” του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη και το έργο “Agri-Gen-Trans” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του ΣΒΒΕ (Τηλ. 2310 539817, Fax 2310 541933, Email: info@sbbe.gr).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.