Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Λαθραίοι αρπάζουν και μαγειρεύουν αδέσποτα

Ένα φωτογραφικό υλικό -γροθιά στο στομάχι- με φρικτές εικόνες ακρωτηριασμένων σκύλων ή γατών και δεκάδες (συγκεκριμένες) καταγγελίες για «λειτουργία» υπαίθριων σφαγείων αδέσποτων σε κεντρικές αθηναϊκές περιοχές, από αλλοδαπούς που σκοτώνουν τα ζώα προκειμένου να τα... φάνε, βρίσκονται στα χέρια της «εισαγγελέως ζώων» Κωνσταντίνας Αγγελοπούλου. Το ανατριχιαστικό υλικό έστειλε, προχθές, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, ζητώντας «παρέμβαση ώστε να σταματήσει ο βάναυσος αφανισμός ζώων προς βρώσιν από αλλοδαπούς».
Οπως λέει στη «δημοκρατία» η Λιάνα Αλεξανδρή, διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, οι καταγγελίες εστιάζουν σε συγκεκριμένες (κυρίως υποβαθμισμένες) περιοχές του κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα, θα ενημερωθούν για τις καταγγελίες (αφορούν τον τρόπο σφαγής σκύλων, τεμαχισμού τους και οδήγησής τους στην πυρά) όλα τα αστυνομικά τμήματα των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ η εισαγγελέας ερευνά την εγκυρότητα του υλικού και το περιεχόμενο των καταγγελιών.
Πρόσφατα, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία είχε δημοσιοποιήσει (κατόπιν καταγγελίας) υπόθεση που αφορούσε κρεμασμένους, γδαρμένους σκύλους προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο Μεταξουργείο, χωρίς ωστόσο να συγκεντρωθούν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία. «Συνάνθρωποί μας, αλλοδαποί, μην έχοντας πλέον τα προς το ζην, σκοτώνουν με οποιονδήποτε τρόπο όσα ζώα βρουν στο διάβα τους, προκειμένου να τραφούν με αυτά, οδηγώντας τη ζωή στο έσχατο σκαλοπάτι της» επισημαίνει στην αναφορά της η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Οπως προσθέτει η κυρία Αλεξανδρή, τα πολιτικά κόμματα γνωρίζουν το θέμα εδώ και περίπου δύο μήνες, «ωστόσο δεν υπήρξε αντίδραση, γι’ αυτό κρίναμε σκόπιμο να αναλάβει η Εισαγγελία τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση όσοι ζουν στη χώρα μας, απ’ όπου κι αν κατάγονται, οφείλουν να σέβονται τα ήθη, τα έθιμά μας, ό,τι προβλέπει η θρησκεία μας κ.λπ.»
Στη διερεύνηση καταγγελιών συνδράμουν ακόμα και φιλοζωικές οργανώσεις του εξωτερικού (Σουηδία, Αυστραλία κ.ά.). Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αγγελοπούλου ανέλαβε την εποπτεία περιπτώσεων βασανισμού ζώων πριν από περίπου δύο μήνες με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου.
Ελένη Ευαγγελοδήμου

2 σχόλια:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.