Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ανοιχτό σε συζήτηση εναλλακτικών προτάσεων εμφανίζεται το ΔΝΤ

Πρόθυμο να συζητήσει εναλλακτικές προτάσεις για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων μετά και το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Λαγκάρντ.
Ο κ. Ράις απεκάλυψε πως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τις δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian για την Ελλάδα, λέγοντας πως η επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε τις απολογίες της για όσα μεταδόθηκαν, υποστηρίζοντας πως οι αναφορές της παρερμηνεύτηκαν.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως εάν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα τηρηθούν οι συνθήκες στη χώρα θα βελτιωθούν.
«Σεβόμαστε την Ελλάδα και τις θυσίες των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Ράις, ενώ ειδικά για τα θέματα φορολογίας είπε πως είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να είναι δίκαιες και όλοι να πληρώνουν τους φόρους τους, κυρίως όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα.
Σε ερώτηση για τις θέσεις των κομμάτων εν όψει των εκλογών είπε πως δεν θα τις σχολιάσει. «Οι εκλογές είναι θέμα των Ελλήνων» είπε και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις ελληνικές εκλογές και τις θέσεις των κομμάτων.
Για τις πιθανότητες αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου είπε πως η βάση οποιαδήποτε συζήτησης θα είναι οι στόχοι του προγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί. «Εάν υπάρχουν προτάσεις για την επίτευξη του προγράμματος θα τις συζητήσουμε», σημείωσε.
Ο ίδιος επανέλαβε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά τις εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.