Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Να πώς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα

Το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» έθεσε για τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του που χαρακτήρισε «επεξεργασμένο πολιτικό σχέδιο» της Αριστεράς για «την έξοδο της χώρας από την κρίση, και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας με παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Μιλώντας στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «καταθέτουμε το πρόγραμμα μας στην κρίση του λαού και όχι προς έγκριση στην Τρόικα», χαρακτηρίζοντάς το την μόνη αξιόπιστη πρόταση που αποδομεί στην πράξη το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως «σχέδιο-πυξίδα», «οδικό χάρτη για την νέα Ελλάδα» και έθεσε το δίλημμα για τις εκλογές: «ή το μνημόνιο ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
«Το Μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να ακυρώσουμε το Μνημόνιο». Το πραγματικό δίλημμα είναι, είπε, «Kυβέρνηση Μνημονίου ή Αντιμνημονιακή Προοδευτική Κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τσίπρας: Μπούμερανγκ η στρατηγική του φόβου από ΝΔ-ΠΑΣΟΚΓια «ψευτοδίλημμα Μνημόνιο ή δραχμή» που είναι «εξυπηρέτηση προς φίλους, που βρίσκονται σε ανάγκη και το ζητούν», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο τηλεγράφημα του Reuters για την παρέμβαση Παπαδήμου στον Μπαρόζο.
Επιτιθέμενος κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «όλοι τον θυμόμαστε να κομπορρημονει από την τηλεόραση για την σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε με τους δανειστές», και ότι «αυτό που με περηφάνεια έλεγε στις κάμερες, το υπέγραψε λίγο αργότερα στους δανειστές, την μείωση των επικουρικών συντάξεων. Και τώρα μετά το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου και της επερχόμενης συντριβής του ζητά μια δεύτερη διαπραγμάτευση».
«Δεν φτάνει που εξαπάτησε μια φορά το λαό, ζητά να τον εξαπατήσει και μια δεύτερη φορά για να παραδώσει την εντολή του στην κυρία Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά.

Βενιζέλος, φυσικός αυτουργός του ΜνημονίουΩς «φυσικό αυτουργό του Μνημονίου και άριστο νομοθέτη της διαπλοκής» χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι έχει κηρύξει πόλεμο στα δικά του νομοθετήματα.
Δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα για έξοδο από τη χώρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι είναι εκβιασμός όσα λέγονται περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
«Το Μνημόνιο είναι οδηγός για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» αντέτεινε.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι φορολογικές απαλλαγές που έγιναν με έμμεσο τρόπο, μέσω της περαίωσης, τα δύο τελευταία χρόνια οδήγησαν σε απώλεια εσόδων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα τα ταμεία να είναι σήμερα άδεια.
«Οικονομία σε κατάρρευση και άδεια δημόσια ταμεία παραδίδουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο προ της διαγραφόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιούνη».
«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περιφέρουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους ως φόβητρο» είπε για την προεκλογική στρατηγική των δύο κομμάτων υπογραμμίζοντας ότι τα δύο κόμματα της Μεταπολίτευσης «φεύγουν και παίρνουν μαζί τους τα υποστηρίγματά τους»
«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φεύγουν. Στη θέση τους έρχεται ή ελπίδα και η προοπτική για τον λαό και τον τόπο μας» ήταν η φράση του και συνέχισε:
«Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν κρύβει τις αδυναμίες της. Εκπροσωπούσαμε το 4,6% μέχρι τις 5 Μάη, γίναμε αξιωματική αντιπολίτευση και τώρα διεκδικούμε την εξουσία για να την φέρουμε εκεί που ανήκει στο λαό. Για να αποκαταστήσουμε την λαική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας».

Μικρό υπουργικό συμβούλιο - Τελος στα golden boysΜικρό υπουργικό Συμβούλιο προαγήγγειλε για τις 18 Ιούνιου, ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα βάλουμε τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση, υποκαθιστώντας τη δημόσια διοίκηση και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.
«Θα βάλουμε τέλος στα golden boys που με το δημόσιο χρήμα και με τα bonus που παίρνουν μας κουνάνε το δάχτυλο και απειλούν τον λαό ότι θα χάσουν τις καταθέσεις τους».
Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, στη νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμου, υπογραμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «θα καταργήσουμε την πράξη 6-28 του Φεβρουαρίου του 2012» που κατεβάζει κατά 22% τους κατώτατους μισθούς και 32% στους νεοεισερχόμενους.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε διπλασιασμό του χρόνου παροχής του επιδόματος ανεργίας και πλήρη κατάργηση της μετενέργειας.

Τι προβλέπει το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑΕιδικότερα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε:
Φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 4% του ΑΕΠ.
Κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα, πρωτίστως σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους
Ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και υπερχρεωμένων επιχειρήσεων
Λειτουργία και ενισχυση της Κεντρικής Αρχής Προμηθειών για τον έλεγχο του κόστους των προμηθειών του Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα.
Πάγωμα των μειώσεων σε κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις
Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό 6-28/2/2012, με την οποία μειώθηκε ο κατώτερος μισθός 22%
Αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα με ελάφρυνση των μικρότερων εισοδημάτων. Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
Σταδιακή μείωση του ΦΠΑ και μέγιστη μείωση του στα διατιμημένα τρόφιμα (γάλα, ψωμί, κλπ)
Θεσμοθέτηση πλήρους και καθολικού περιουσιολόγιου
Στελέχωση των εφοριών με εξειδικευμένο προσωπικό
Πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων των στρατηγικής σημασίας για την Εθνική οικονομία, Δημόσιων Οργανισμών
Εθνική προγραμματική συμφωνία με τους φορείς της ναυτιλίας, με κατάργηση των 58 προκλητικών φοροαπαλλαγών του ναυτιλιακού κεφαλαίου.
Υπογραφή διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των εκεί καταθέσεων Ελλήνων πολιτών, που εκκρεμεί
Αναστολή πληρωμής τόκων για χρονικό διάστημα που θα προκύψει έπειτα από διαπραγμάτευση. Το ύψος εξυπηρέτησης του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δημιουργία όρων για την επιστροφή των καταθέσεων που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ρύθμιση των αγροτικών χρεών στις τράπεζες, έκδοση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καλλιεργητικής κάρτας
Διαπραγμάτευση ενός νέου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Μεταναστευτικής Πολιτικής
Θέσπιση κανόνων στη διαχείριση του δημόσιου αγαθού των τηλεοπτικών συχνοτήτων. «Η Δημοκρατία έχει κανόνες» τόνισε.
Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να σταματήσει το καθεστώς της ατιμωρησίας.
Καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής.
Μορατόριουμ στα εξοπλιστικά προγράμματα. «Ελλάδα και Τουρκία πλήρωσαν βαρύ τίμημα από τον ψυχρό πόλεμο που συνεχίζεται επι δεκαετίες στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά

Δεν λέμε ότι "Λεφτά υπάρχουν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πόροι μπορούν να εξοικονομηθούν, χωρίς τις στυγνές περικοπές του Μνημονίου» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας: «Καλούμε όλο το λαό να ενωθεί, με λογισμό και με όνειρο για να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα.»

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.