Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ενδιαφέρουσα έκθεση σκιτσογραφίας στην οδό 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη έκθεση σκιτσογραφίας φιλοξενεί ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ. Μια πρώτη γεύση της έκθεσης –που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες σε συνεργασία κυρίως με τα σχολεία του δήμου- θα πάρουμε το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Δήμου Κιλκίς που ακούει στο όνομα «Βόλτα... σαν άλλοτε» (στην κεντρική οδό της πόλης την 21η Ιουνίου, από φανάρι σε φανάρι, κατά τις ώρες από 7 έως 11μ.μ.).
Η έκθεση με τίτλο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού», εντάσσεται στο πλαίσιο του κινήματος “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” και έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την EduCartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση- και τον σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη, και φιλοξενεί έργα σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Η.Π.Α. και άλλες χώρες).


Το κίνημα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που ξεκίνησε μέσω του διαδικτύου (blogs και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης), καθώς και η γελοιογραφία του πολυβραβευμένου Έλληνα σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και είχε εντυπωσιακό αριθμό σχολίων και αναδημοσιεύσεων διεθνώς, αποτέλεσαν την αφορμή για την πρόσκληση 30 σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που με το πενάκι τους περνούν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.