Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνθήκες δημιουργίας και γενικές απόψεις για το Αντάρτικο στον Πόντο

Ομιλία συζήτηση με θέμα συνθήκες δημιουργίας και γενικές απόψεις για το Αντάρτικο στον Πόντο διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» και η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς «ΤΕΧΝΗ». Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο εορτασμού των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2012» και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Τετάρτη 23 Μαΐου, με ομιλητές τους Χάρη Τσιρκινίδη, συγγραφέα-νομικό Υποστράτηγο Ε.Α. και Παρύσατις Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου αρχιτέκτων-πολεοδόμο Ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Οι συνθήκες που οδήγησαν στην δημιουργία αντάρτικων σωμάτων στον Πόντο καθώς και ο ρόλος της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των συμμάχων στην περιοχή μέσα από αρχεία και τεκμηριωμένες πηγές αναπτύχθηκαν από τον κ. Τσιρκινίδη, ο οποίος αποφάσισε να παρουσιάσει τα ιστορικά γεγονότα εκτός προγραμματισμένου κειμένου, δίνοντας με άμεσο τρόπο, στο δυναμικό όπως αποδείχθηκε ακροατήριο, πληροφορίες για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Με μεστό λόγο παρουσίασε στο ακροατήριο, η δεύτερη ομιλήτρια κ. Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου, τόσο γενικές όσο και προσωπικές απόψεις για τα Αντάρτικα Σώματα στον Πόντο. Οι προσωπικές επαφές και οι συζητήσεις που πραγματοποιεί κατά την παραμονή της στον Ιστορικό Πόντο, καθώς οι επισκέψεις της είναι αρκετά συχνές στην περιοχή, η προσωπική της έρευνα και μελέτη της επέτρεψαν να δει και να αξιολογήσει τα γεγονότα κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα το οποίο και μετέφερε με τον ιδιαίτερα ήρεμο και πράο τρόπο που την χαρακτηρίζει.
Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο κ. Δημήτρης Νατσιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.