Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ομιλία Μιχάλη Καρχιμάκη, Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην 14η σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Προχωράμε σήμερα, σε μια ακόμα σημαντική δημοκρατική διαδικασία.
Προχωράμε με βασικό και κορυφαίο στόχο, να διαμορφώσουμε μια ελπιδοφόρα πολιτική για την χώρα και τους ανθρώπους.
Μια πολιτική, που μπορεί και πρέπει να κάνει την ασφάλεια των ανθρώπων μέρος της λύσης για την έξοδο από την κρίση.
Μια πολιτική, που μπορεί και πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωση της χώρας μας.
Μια πολιτική, που θα κρατήσει την χώρα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον πιο ρεαλιστικό δρόμο για την σταδιακή επάνοδο στην αυτοδύναμη Ελλάδα.


Και προχωράμε σήμερα, με βασικό και κορυφαίο στόχο, την άμεση αναδιάταξη των πολιτικών μας δυνάμεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.
Προχωράμε μαζί με όλους τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες.
Προχωράμε μαζί με κάθε άνθρωπο που αισθάνεται την ανάγκη να εκφραστεί μέσα από τις αρχές και τις αξίες μας και να υπερασπιστεί τον μεγάλο πατριωτικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ και την ιστορική αυτοθυσία του Ελληνικού λαού.
Με αυτές τις δυνάμεις, μπορούμε να σπάσουμε τον φόβο που διαπερνά τους ανθρώπους.
Με αυτές τις δυνάμεις, μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα.
Και μπορούμε να θυμίσουμε σε όλους, ότι παρά τα λάθη και τις παραλείψεις μας, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ως η μόνη αξιόπιστη λύση για την χώρα, ειδικότερα όταν η χώρα δοκιμάζεται.
Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, ως εγγυητής της εξόδου από την πιο επώδυνη κρίση που έζησε ο τόπος και ειδικότερα όταν αυτή απειλεί την κοινωνική συνοχή.
Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό, ως πολιτικό μέτωπο.
Γιατί σύντροφοι, μπορούμε και οφείλουμε να θυμίσουμε σε όλους, ότι στην ιστορική του διαδρομή, το ΠΑΣΟΚ, παρά τα λάθη και τις ολιγωρίες, ήταν και παραμένει το μοναδικό κόμμα που έχει την στόφα να εκφράζει το συλλογικό συμφέρον, μέσα από ιστορικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν αναιρέσει κοινωνικές αδικίες και έχουν πάει την χώρα μπροστά.
Το έχουμε αποδείξει.
Θα το αποδείξουμε και τώρα.
Και αποδεικνύουμε διαρκώς ότι είμαστε το Κίνημα, που έχει το αισθητήριο να αντιδρά σε κάθε κορυφαία στιγμή για την πατρίδα.
Είμαστε το Κίνημα, που έχει την ευθύνη να αναλαμβάνει βάρη που δεν του αναλογούν.
Είμαστε το Κίνημα, που δεν φοβάται να ματώνει μπροστά στην αντιδημοκρατική δημαγωγία και να ανατρέπει με πεισματική επιμονή την διαλυτική πορεία της χώρας.
Το έχουμε αποδείξει.
Θα το αποδείξουμε και τώρα.
Γιατί ποτέ δεν παραλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας κάτω από ομαλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.
Και γι’ αυτό σύντροφοι, εμείς ζητάμε από κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, μια ρεαλιστική προσέγγιση και μια στάση ευθύνης.
Ζητάμε μέσα από την σοφία του ο λαός, να μην παγιδευτεί στην τυφλή τιμωρία που ισοπεδώνει πολιτικές αξίες, που υψώνει κοινωνικά τείχη και που τελικά ενισχύει την έρπουσα παρακμή των ιδιοτελών συμφερόντων.
Ζητάμε από τους πολίτες, να οπλιστούν με την ψυχραιμία και με την συνείδηση της κοινωνικής και εθνικής ευθύνης, και να ψηφίσουν πρώτα για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, και μετά για το κόμμα που πιστεύουν πως διαθέτει την εμπειρία, την γνώση και την αποφασιστικότητα να περιχαρακώσει το αξιοπρεπές μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας.
Ζητάμε από τον λαό, να ψηφίσει πρώτα για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, και μετά για το κόμμα που του έχει αποδείξει πως ξέρει να κερδίζει μεγάλες εθνικές μάχες.
Ζητάμε από τον λαό, να εμπιστευτεί το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, την μεγάλη δημοκρατική παράταξη της χώρας, που έχει το ανάστημα να θέτει και να λύνει ιστορικά ζητήματα και κρίσεις τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα.
Γιατί σύντροφοι, αυτός είναι ο χαρακτήρας μας, αυτή είναι και η πολιτική μας αποστολή.
Να είμαστε το Κίνημα που αναλαμβάνει το τιμόνι της χώρας στις πιο σκληρές περιόδους και που πάντα κρινόταν στα δύσκολα και στα μεγάλα.
Γι’ αυτό έχουμε και το χρέος σύντροφοι, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην κρισιμότητα της συγκυρίας, να κοιτάξουμε στα μάτια τους Έλληνες και, με την γλώσσα της αλήθειας, να εξηγήσουμε την ιστορική κρισιμότητα που διέρχεται η πατρίδα και να επαναδιεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Και οφείλουμε να απευθυνθούμε στη λαϊκή μας βάση, να σκύψουμε στα νέα παιδιά, αναθερμαίνοντας την ελπίδα τους και αναστηλώνοντας το ηθικό τους.
Να απευθυνθούμε στις κοινωνικές μας συμμαχίες, που αποδυναμώθηκαν και ήταν πάντα ο κόσμος της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας.
Να απευθυνθούμε στο σώμα της δημοκρατικής παράταξης που πικράθηκε, αλλά ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας τις προσπάθειές μας.
Και μπροστά τους, να καταθέσουμε την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε δράση, ανατρέποντας τα κακώς κείμενα στην χώρα.
Και μαζί με τον Πρόεδρο του Κινήματος, μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, να προτάξουμε την σταθερότητα που έχει ανάγκη η οικονομία μας.
Την δυναμική που έχει ανάγκη η ανάπτυξη της χώρας.
Και την ταχύτητα σε ανθρωποκεντρικές λύσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία.
Για να μην πάνε χαμένες, ούτε οι θυσίες του Ελληνικού λαού, ούτε και οι μεγάλες πολιτικές και πατριωτικές μάχες του Γιώργου του Παπανδρέου και του Βαγγέλη του Βενιζέλου.
Μάχες, που μας δίνουν σήμερα μια εθνική ανάσα και μια ιστορική ευκαιρία να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις, που θα υπερασπίζουν την κοινωνική συνοχή και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας μας στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης.
Γιατί μάθαμε από πολύ νωρίς και διδαχθήκαμε μέσα στο πολιτικό μας σπίτι, πως το ΠΑΣΟΚ έχει ψυχή, όσο έχει ψυχή η Ελλάδα.
Πως το ΠΑΣΟΚ έχει γερά θεμέλια, μόνο όταν λειτουργεί ως καταφύγιο του πολίτη.
Και ότι δεν κάνουν το ΠΑΣΟΚ, ούτε οι καριέρες, ούτε τα γραφεία, ούτε η εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ, το κάνουν οι άγρυπνοι και δημοκράτες αγωνιστές του, μέσα από τη δύναμη να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις αρχές της δημοκρατικής παράταξης.
Γι’ αυτό, συντρόφισσες και σύντροφοι, καλούμαστε όλοι, με μια ενιαία πολιτική αντεπίθεση, με μια στιβαρή πολιτική ηγεμονία, να δώσουμε νέα αξία στη Δημοκρατία μας και δύναμη σε κάθε άνθρωπο, για να διεμβολίσει τη γενικευμένη σύγχυση και να επιλέξει με νηφαλιότητα σε ποιον θα εμπιστευτεί τη μοίρα αυτού του τόπου, τις κρίσιμες ημέρες που έρχονται.
Καλούμαστε όλοι, άλλοι με την εμπειρία, άλλοι με την φρεσκάδα και όλοι μαζί μέχρι την τελευταία ικμάδα της δύναμής μας, να κορυφώσουμε την οργανωμένη πολιτική μας δράση μέσα από τις Οργανώσεις μας, μαζί με κάθε φίλο, μαζί με κάθε μέλος, μαζί με κάθε στέλεχος.
Και να ενεργοποιήσουμε τα δημοκρατικά ένστικτα κάθε πολίτη, μέσα από τις επαγγελματικές ενώσεις, τις επιστημονικές οργανώσεις, τους θεσμούς, την Αυτοδιοίκηση, μέσα από κάθε έκφραση της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.
Γι’ αυτό σύντροφοι, προχωράμε ενωμένοι και δυνατοί, σε μια μεγάλη και κρίσιμη δημοκρατική μάχη.
Προχωράμε, έχοντας συνέχεια στο μυαλό μας, ότι η σχέση του πολιτικού με τον πολίτη, δεν κατέχεται ποτέ, παρά μόνο κερδίζεται καθημερινά.
Κερδίζεται, μέσα από την υπέρβαση του εαυτού μας και μέσα από την κατάθεση όλων μας των δυνάμεων, στην προστασία και στη βοήθεια του ανθρώπου.
Όσο πιο συνεπείς είμαστε σε αυτό, τόσο πληρέστερα θα ζούμε αυτή τη σχέση και τόσο καλύτερα θα αποδίδουμε στο ρόλο για τον οποίο μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες.
Γι’ αυτό, καλούμε όλους όσους πικράναμε.
Καλούμε όλους όσοι σήμερα μας αμφισβητούν, γιατί τους απογοητεύσαμε.
Τους καλούμε, να μην κόψουν τον πολιτικό λώρο με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της χώρας.
Αλλά να έρθουν κοντά μας και με την επιθετική τους κριτική να φτιάξουμε την μαγιά, για μια ριζοσπαστική αλλαγή στο δημόσιο βίο.
Να μείνουν κοντά μας και με την γόνιμη παρέμβασή τους να αναπλάσουμε την χώρα ριζικά.
Να σταθούν κοντά μας, και με ψυχή και πίστη να απλώσουμε το χέρι στον τόπο ετούτο, για να σταθεί ξανά στα πόδια του.
Για να μην ξαναζήσουμε ως χώρα, ως Έλληνες και ως Δημοκρατία, όσα βιώνουμε τον καιρό της κρίσης.
Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας σε έναν μεγάλο πολιτικό στόχο.
Και όλοι μαζί με τον Πρόεδρο, τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, να δώσουμε μια υπεύθυνη, συγκροτημένη και μεγάλη δημοκρατική μάχη.
Γιατί οι μάχες είναι αυτές που πάντα αυξάνουν τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτό, με δύναμη και ενότητα, πάμε στη μάχη των εκλογών.
Γι’ αυτό, με δύναμη και αισιοδοξία, γινόμαστε πολλαπλασιαστές της ελπίδας του τόπου.
Με δύναμη και πίστη, κερδίζουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα.
Καλή μας δύναμη σύντροφοι και καλό μας αγώνα!

6 σχόλια:

  1. τι σχεση εχει ο Καρχιμακης με τον ΠΑΟΚ αγαπητη γνωμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι , καλα τα λετε για να τα πιστεψετε οι ιδιοι σας γιατι κανεις πια δε σας πιστευει. αντε τα κουβαδακια σας και σε αλλη παραλια , μας αηδιαζετε πια και που στε, αλλαξτε λιγο το στυλακι γραφης , παλιωσε και δεν πιανει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οση σχεση εχεις εσυ με τον ΑΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όση και με την τσίπα (τσίπα, όχι Τσίπρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.