Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Συνελήφθησαν ένας αστυνομικός και δύο ιδιώτες για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, υπεξαγωγή εγγράφων, υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 41χρονου Αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε Yπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιωτών, ηλικίας 46 και 47 ετών, αντίστοιχα, που κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, της υπεξαγωγής εγγράφων, της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος.
Ειδικότερα, χθες (03-03-2012) το πρωί, στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή του αστυνομικού:
δύο πιστόλια (ένα υπηρεσιακό και ένα ιδιωτικό), τα οποία, όπως προέκυψε υπεξαίρεσε από στην Υπηρεσία του, καθώς του είχαν αφαιρεθεί με Γνωμοδότηση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής,
ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι, που κατείχε παράνομα,
πενήντα ένα (51) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
ένα (1) ψηφιακό μέσο αποθήκευσης ( usb ),
ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ημεδαπού, που έχει αποβιώσει,
δυο υπηρεσιακά έγγραφα και τρεις βεβαιώσεις «εμφάνισης» υποδίκων, που είχε υπεξαιρέσει από το αρχείο της Υπηρεσίας του.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο των ερευνών στις οικίες των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
στην οικία του αστυνομικού ένα (1) δίκαννο όπλο και είκοσι (20) φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
στην οικία του 46χρονου ιδιώτη ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και είκοσι έξι (26) φυσίγγια,
στην οικία του 47χρονου ιδιώτη δύο (2) χάρτινες συσκευασίες με εκατόν σαράντα επτά (147) κροτίδες.
Τα κατασχεθέντα όπλα και το ψηφιακό μέσο αποθήκευσης θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξερεύνηση, ενώ εξετάζεται περαιτέρω η κατοχή των υπηρεσιακών εγγράφων από τον αστυνομικό.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (04-03-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.