Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Προγράμματα 52 εκατ. ευρώ για Αλιεία και Υδατοκαλλιέργειες

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και, θα τεθούν σε ισχύ οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα δύο προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων στις Υδατοκαλλιέργειες και τη Μεταποίηση Αλιευτικών Προϊόντων.
Πρόκειται για τα Μέτρα 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 στα οποία έβαλε την υπογραφή του την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις προβλέπουν την χρηματοδότηση με το ποσό των περίπου 30.000.000 ευρώ των επενδύσεων στον Τομέα της Υδατοκαλλιέργειας και με ποσό περίπου 22.000.000 ευρώ αυτές του Τομέα της Μεταποίησης & Εμπορίας Αλιευτικών Προϊόντων, φτάνοντας το συνολικό ύψος των επενδύσεων σε άνω των 100.000.000 ευρώ.
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης έχει οριστεί στα 20.000 ευρώ, το μέγιστο στα 2.500.000 ευρώ στις υδατοκαλλιέργειες και στα 5.000.000 στην μεταποίηση και εμπορία, ενώ επιλέξιμες θα είναι - υπό προϋποθέσεις - οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από την 1-1-2007. Οι προσκλήσεις και για τα δύο Μέτρα τίθενται σε ισχύ με την δημοσίευση τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, που αναμένεται εντός του Α΄ δεκαημέρου του Μαρτίου, και οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.