Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

48ωρες πανελλαδικές αποχές από τους δικηγόρους

Δεν θα ασκήσουν τα καθήκοντα τους την Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου 2012, όπως και την Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16 Μαρτίου 2012.
Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάσισε τη διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου 2012 και τη διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών καθηγητών και λοιπών νομικών, με θέμα «Το "παρασύνταγμα" της τρόικας». Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη, υιοθετήθηκε το από 16-2-2012 ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, το οποίο έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό, η δικηγορική κοινότητα της χώρας, διατρανώνει την έντονη και νομικά τεκμηριωμένη αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης "για τη δίκαιη δίκη", επισημαίνοντας εκ νέου την ασυμβατότητα σειράς ρυθμίσεων με βασικές συνταγματικές παραδοχές και εν γένει κατακτήσεις του δικαιικού μας πολιτισμού.
»Καταδικάζει τη διαρκώς επιχειρούμενη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που προωθείται με την υιοθέτηση μέτρων "μνημονιακής" λογικής, πλήττοντας βάναυσα -κατά τρόπο κοινωνικά άδικο και ανάλγητο- τον μέσο πολίτη.
»Διατυπώνει επίσης τον έντονο νομικό προβληματισμό και τη θεσμική της ανησυχία για την παρατηρούμενη πλήρη αναντιστοιχία της λαϊκής ετυμηγορίας προς την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τον ισχύοντα κυβερνητικό σχηματισμό, εξέλιξη που θέτει υπό αμφισβήτηση τη δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να λαμβάνει σημαντικότατες για το μέλλον των πολιτών και της χώρας αποφάσεις υπό την καθοδήγηση εξωθεσμικών παραγόντων, αποφεύγοντας συστηματικά -και υπό το κράτος αθέμιτων πιέσεων όπως εσχάτως αποδεικνύεται- την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.