Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων ενώ με αντιολησθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.Τα ξημερώματα σήμερα απεγκλωβίστηκαν από τα χιόνια και οι 16 επιβάτες τριών αυτοκινήτων στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου.
Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Στην Αττική, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται στηΘεσσαλονίκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, και το θερμόμετρο θα δείξει από μείον 02 (-02) έως 06 βαθμούς Κελσίου.Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης 37 οικισμοί στα Γρεβενά.

Κλειστοί δρόμοιΠροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.
Ειδικότερα κλειστοί παραμένουν, λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι από Πάτρα προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Πούντας και από Ακράτα προς Ζαρούχλα.
Επίσης κλειστός είναι ο δρόμος από Πύργο προς Τρίπολη, μέσω Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
Στο μεταξύ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από Αίγιο προς Καλάβρυτα μέσω Πτέρης, από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων.
Στην Αιτωλοακαρνανία είμαι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας.

Δεμένα τα πλοίαΣε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Ταλαιπωρία περίμενε χθες τους 65 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Πανόραμα», το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να δέσει στο Μαρμάρι Ευβοίας, από τις 20:45 το βράδυ.
Τελικά στις 2:20 τα μεσάνυχτα έδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους 65 επιβάτες, τα 20 ΙΧ και το ένα δίκυκλο.
Με ασφάλεια έδεσε τελικά στο λιμάνι της Ραφήνας και το πλοίο Superferry II με 1.300 επιβάτες, που είχε αποπλεύσει από την Ανδρο. Το πλοίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το λιμάνι, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι έντασης τοπικά 9 μποφόρ.
«Κομμένη» η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-ΘεσσαλονίκηςΠαρά το γεγονός ότι τα συνεργεία του ΟΣΕ εργάζονταν όλη τη νύχτα για να αποκαταστήσουν τη βλάβη στην σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης και να επαναφέρουν τον συρμό που εκτροχιάστηκε στις ραγές, μέχρι στιγμής δεν το έχουν κατορθώσει.
Οι αρμόδιοι του ΟΣΕ δεν μπορούν να καθορίσουν χρόνο που θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και θα αποκατασταθεί η σιδηροδρομική σύνδεση ενώ μέχρι τότε η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίζεται αφού είναι αναγκασμένοι να αποβιβάζονται από τα τρένα, να κινούνται με λεωφορείαστο τμήμα Λιανοκλαδίου- Τιθορέας και στη συνέχεια πάλι με τρένο για τον προορισμό τους.
Υπενθυμίζεται, ότι όγκοι με χώμα και πέτρες κάλυψαν τη γραμμή με συνέπεια να πέσει πάνω σε αυτά ένας συρμός χωρίς επιβάτες και να εκτροχιαστεί.
Από τότε άρχισε η προσπάθεια αποκατάστασης και συγχρόνως η ταλαιπωρία των επιβατών των τρένων.

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 16 ανθρώπων από τα χιόνιαΟλοκληρώθηκε, στις 5 τα ξημερώματα σήμερα, ο απεγκλωβισμός των 16 ανθρώπων που από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα σε πολικές συνθήκες στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του Χιονοδρομικού κέντρου.
Η τελευταία προσπάθεια που έφτασε μέχρι το σημείο όπου βρίσκονταν τα τρία αυτοκίνητα, ξεκίνησε στις 7 το βράδυ ενώ προηγουμένως είχαν αποτύχει άλλες 5 προσπάθειες.
Αρχικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαν φτάσει τα ειδικά συνεργεία στο σημείο που βρίσκονταν τα 2 αυτοκίνητα με τα 14 άτομα μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και δύο γυναίκες.
Χρειάστηκαν περισσότερο από μία ώρα για να απομακρύνουν όγκους χιονιού γύρω από τα αυτοκίνητα για να μπορέσουν να
μετεπιβιστούν οι 14 άνθρωποι στο ειδικό όχημα της 7ης ΕΜΑΚ και να μεταφερθούν προληπτικά στο νοσοκομείο Καρπενησίου.
Όλοι τους είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Ο μαραθώνιος όμως συνεχίστηκε για να φτάσουν σε ένα ακόμη σημείο που ήταν
εγκλωβισμένα άλλα δύο άτομα, πράγμα το οποίο έγινε λίγο πριν τις 5 το πρωί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε ύφεση στα καιρικά φαινόμενα, μειώθηκαν οι χιονοπτώσεις αλλά και η ένταση του ανέμου, ο οποίος σε ορισμένα σημεία δημιουργούσε λόφους από χιόνι που ξεπερνούσαν τα έξι και τα οκτώ μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.