Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου

«Η οικονομική κρίση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταργήσει τον ήλιο και τη θάλασσά μας». Αυτά τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης ως επικεφαλής της συμμετοχής της ΠΚΜ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σερβίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 24 ως τις 26 Φεβρουαρίου 2012. Στην έκθεση συμμετείχαν 1.000 εκθέτες από 46 χώρες, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Τσεχίας και του Ισραήλ.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες και στελέχη της αυτοδιοίκησης στη Σερβία με στόχο την τουριστική συνεργασία και ανάπτυξη. Ο κ. Δ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για τη θερμή υποδοχή και τη στήριξη των Σέρβων στον ελληνικό τουρισμό, καθώς σημειώνεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική χώρα προς την Ελλάδα. Ο κ. Δ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην πολύ καλή παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι και εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια εξίσου επιτυχημένη πορεία της ΠΚΜ στις προσεχείς τουριστικές εκθέσεις όπου θα συμμετάσχει.
«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε ο κ. Δ. Ψωμιάδης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να φθάσουμε στο επίπεδο τουριστικής προβολής άλλων χωρών. «Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πάντα υποχρεωμένοι να παλέψουμε με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αφού η κεντρική εξουσία δεν έχει καταλάβει ότι η μοναδική λύση για τα προβλήματα της Περιφέρειας είναι η οικονομική και η διοικητική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο κ. Δ. Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης μίλησε επίσης για την απουσία στήριξης της τουριστικής προβολής της ΠΚΜ από τον ΕΟΤ. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την υποστήριξη του ΕΟΤ, γι’ αυτό αναζητούμε τρόπους δράσης πέρα από αυτόν. Εξάλλου, ο ΕΟΤ δεν μας επιχορηγεί ούτε μας παρέχει κάποιου άλλου είδους βοήθεια», υπογράμμισε ο κ. Δ. Ψωμιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή (περιφερειακούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες, τουριστικοί φορείς κ.ά.) για τη συμβολή τους στην τουριστική ανάδειξη της ΠΚΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.