Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για την επιβολή τιμωρίας σε μαθητές εξαιτίας της συμμετοχής τους σε κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία μεταλλείου στο Κιλκίς

"Η απόπειρα ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συναντάει έντονες αντιδράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή του Κιλκίς.
Σε συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού και στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Κιλκίς, μαζί με εκατοντάδες Κιλκισιώτες, το αγωνιστικό παρών έδωσαν και 68 μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς.
Θα περίμενε κανείς ότι η ενέργεια των μαθητών -δείγμα ευαισθησίας και απόφασης για μαζική, κοινωνική δράση και μάλιστα για ένα ζήτημα που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, και το οποίο αφορά και το δικό τους μέλλον- θα τύγχανε της αντίστοιχης επιβράβευσης πρώτα από όλους από το σχολείο τους.
Δυστυχώς, η διεύθυνση του Λυκείου επιλέγοντας τον αυταρχισμό σε ρόλο διαπαιδαγωγητή, προχώρησε σε τιμωρία(!) των μαθητών με ημερήσια αποβολή. Η ενέργεια αυτή εκτός από άδικη και παράλογη, ταυτίζεται με την αντίληψη που θέλει το σχολείο «ανοιχτό» για τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις αλλά όχι και για τους λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του διευθυντή, καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να πάρει θέση ενάντια στην απόφαση αυτή και απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι αποβολές από τους μαθητές που με την ενέργειά τους τίμησαν και την ιδιότητα τους και το σχολείο τους.
Οι νέοι δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν «να μπουν στον τάφο» που τους ετοιμάζει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Θα αγωνίζονται πάντα για ένα καλύτερο αύριο. Για το μέλλον του κόσμου που είναι ο δικός τους κόσμος.
Κι οι οργανωμένοι φορείς του κινήματος, τα σωματεία, οι σύλλογοι κι οι ενώσεις γονέων, το ΠΑΜΕ, είναι δίπλα στα παιδιά που «δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό». Αυτά τα παιδιά που δεν είναι μόνα όταν αγωνίζονται, αφού έχουν δίπλα τους αγωνιστές καθηγητές τους, τους αγωνιστές γονείς τους, τους αγωνιστές που σε κάθε δύσκολο βήμα τους κερδίζουν μιαν οργιά ουρανό για να τον δώσουν σε αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά που δεν πρέπει να μάθουν να συμβιβάζονται, να υποκύπτουν, να προσκυνούν.
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα είμαστε πάντα δίπλα τους. Στο σχολείο, στη διδασκαλία της αλήθειας και της επιστήμης, στη διαπαιδαγώγηση στα ιδανικά του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και στο πεζοδρόμιο της διαδήλωσης."

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 150 ΑΤΟΜΑ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΕΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.