Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Π.Α.ΜΕ.: Όλοι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς

Κυβέρνηση, τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλίων.  Τα αρπάζουν όλα και καταδικάζουν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση. Μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι, τις συντάξεις σε επίδομα φτωχοκομείου. Γαβγίζουν με την απειλή της χρεοκοπίας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.
Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.
Ενότητα κι αγώνας για:
· να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα.
· να μην υπογραφεί κανένα νέο μνημόνιο, καμία νέα συμφωνία.
· να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε εργοστάσιο κι επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο να οργανωθούν και να πάρουν αποφάσεις να μην επιτρέψουμε να περάσει κανένα μέτρο που να μειώνει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις.
Όλοι στον αγώνα για ανατροπή της βαρβαρότητας.
Με το ΠΑΜΕ μπροστά ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Κάνουμε πέρα κάθε δύναμη που στέκεται εμπόδιο.
Όχι άλλη αναμονή, όχι άλλες αυταπάτες. Ας τους κάνουμε τη ζωή κόλαση πριν μας την κάνουν αυτοί.
Απομονώστε και τιμωρείστε όποιον βάλει την υπογραφή του στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.
· Δεν παραδινόμαστε.
· Αγώνας, σύγκρουση ως το τέλος.
· Έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή χρέους.
· Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
· Εργατική, λαϊκή εξουσία.
Είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός, για να σωθεί ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες.

2 σχόλια:

  1. ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ(ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ)ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ''ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ Π@Π@.ΙΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΨΑ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χρέος, φωστήρα, δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών (βιομήχανοι, εφοπλιστές κτλ). Τώρα λένε να το πληρώσουμε εμείς. Το παράδειγμα σου δείχνει ότι αυτό δεν το κατανοείς γιατί δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέει το ΠΑΜΕ. Για να κατανοήσεις τι σημαίνει μονομερής διαγραφή του χρέους θα σου πώ ένα παράδειγμα. Υπάρχει ένα εργοστάσιο και εμείς δουλεύουμε σ'αυτό. Ο εργοστασιάρχης παίρνει καινούρια μηχανήματα και δανείζεται απο την τράπεζα στο όνομα μας και μας λέει να πληρώσουμε το δάνειο και η τράπεζα σου παίρνει το σπίτι για χρέος (που δεν δημιούργησες προφανώς).
    ΕΡΩΤΗΣΗ: θΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙς;;; ή θα πείς ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ;;;

    Τώρα αν και μετά απο αυτήν την απλή επεξήγηση για το τι εννοεί το ΠΑΜΕ συνεχίζεις να λες τα δικά σου τότε μάλλον ή πρόβλημα θα έχεις ή συμφέροντα εκπροσωπείς. Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς με τις θέσεις του ΠΑΜΕ και να τις συζητάς και άλλο να βρίζεις κάτι που ούτε καν έχεις κάτσει να σκεφτείς τι μπορεί να σημαίνει.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.