Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς: Ιδέες για μια πιο... δημιουργική αγανάκτηση

"Κατανοούμε πως να προτείνει ιδέες μια νεολαία πολιτικού κόμματος θα ξενίσει αρκετούς και ίσως εξοργίσει άλλους. Όμως πιστεύουμε πως κανένας νοήμων Έλληνας πολίτης δεν είναι ευχαριστημένος με την υπάρχουσα κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και πως όλοι μοιραζόμαστε, αν όχι την ίδια, την αγωνία για το μέλλον που είναι τόσο αβέβαιο. Επειδή λοιπόν πιστεύουμε στην ομαδική προσπάθεια και στην καλή διάθεση όλων των Ελλήνων που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων θέλουμε να δώσουμε ένα ερέθισμα και να πάμε ένα βήμα μπροστά.  Το να συγκεντρώνονται 10.000.000 Έλληνες στις πλατείες των πόλεων ανά την Ελλάδα, θεωρούμε πως δεν περνάει κανένα μήνυμα και δεν προκύπτει τίποτα ουσιαστικό. Για αυτό το λόγο και για να μη χαθεί το πάθος που υπάρχει ώστε να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνει κάτι ουσιαστικό, θέλουμε να προτείνουμε δράσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, κατά τη γνώμη μας, στην επίτευξη του σκοπού για τον οποίο συγκεντρωνόμαστε στις πλατείες. Προτείνουμε λοιπόν:

i. Θεματικές ομάδες ενημέρωσης
Δημιουργία ομάδων με συγκεκριμένο θέμα και συμμετεχόντων από όλες τις ηλικίες με σκοπό την ενημέρωση τους από απλούς πολίτες-ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο τις κάθε ομάδας. Στόχος της κάθε ομάδας θα είναι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να δημιουργηθούν προτάσεις και να κατατεθούν στη Βουλή. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να αποτελεί μια ομάδα με θέμα τον οικολογικό τρόπο ζωής, όπου οι πολίτες θα μπορέσουν να συντάξουν μια λίστα με προτάσεις για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να αποτελέσει μια ομάδα με θέμα την οικονομία, όπου άνθρωποι που ασχολούνται λόγω της δουλείας ή των σπουδών με τα οικονομικά θα μπορούσαν να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους και πάλι μέσα από τη συζήτηση να συνταχθεί μια λίστα προτάσεων με οικονομικά μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν τους οικονομικά ασθενέστερους. Υπάρχουν πολλές ιδέες για τη δημιουργία πολλών θεματικών ομάδων οι οποίες θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση και ο κάθε πολίτης θα επιλέγει να πηγαίνει σε όποια ομάδα θέλει να ενημερωθεί και πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει.
ii. Δημιουργία ενός τραγουδιού
Με λίγη έμπνευση και με όμορφη διάθεση θα ήταν πολύ ιδιαίτερο μέσα από όλη αυτή την αγανάκτηση να προκύψει ένα τραγούδι που θα αποτελεί <<ύμνο>> και θα έχει αισιόδοξο μήνυμα. Έτσι θα υπάρχει στο μέλλον κάτι που θα μπορεί με ευχάριστο τρόπο να θυμίζει αυτή την όμορφη και πρωτοφανή κίνηση των Ελλήνων.
iii. Ανεπίσημα δημοψηφίσματα
Μέσα από ανεπίσημα δημοψηφίσματα στην κάθε πλατεία θα προκύψει το ζητούμενο. Τι είναι αυτό που οι Έλληνες πολίτες ζητούν να γίνει. Θα εκφραστεί η λαϊκή βούληση με απλές διαδικασίες και με μικρό στατιστικό λάθος.
iv. Εκστρατεία ενημέρωσης
Να τυπωθούν ενημερωτικά φυλλάδια και να μοιραστούν σε όλους τους Έλληνες πολίτες με σκοπό την ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων ανθρώπων.
v. Ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή
Στήσιμο απλών ραδιοφωνικών περιπτέρων όπου θα μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα η φωνή όλων των πολιτών από την κάθε πλατεία που υπάρχει συγκέντρωση. Επίσης θα γίνονται και συζητήσεις καθώς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για όλους τους συγκεντρωμένους.

Αυτές είναι ορισμένες προτάσεις για μια… πιο δημιουργική αγανάκτηση. Θα χαρούμε πολύ να μας καταθέσετε και εσείς προτάσεις και ιδέες για να μετατραπεί η αγανάκτηση σε δημιουργία και σε ένα όπλο για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.