Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Λαμπαδηφορία από την Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Στις 18 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30μμ πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία σε μνήμη της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Η πορεία άρχισε από το πάρκο και κατέληξε στο μνημείο στην πλ. Ειρήνης όπου εκεί ο Πολύκαρπος Κοντοζίδης τραγούδησε ένα μακρύ γκαιντέ μπροστά από το άγαλμα της γενοκτονίας .Πορεία προπομπός για τις εκδηλώσεις μνήμης που θα ακολουθούσαν στην κεντρική πλατεία της ΑΓ. Σοφίας στην Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα και την επίσημη ημέρα μνήμης στο Κιλκίς στις 22 Μάιου από όλα τα ποντιακά σωματεία του Κιλκίς. Σε αυτήν την εκδήλωση των «Αργοναυτών» συμμετείχαν και οι «Ακρίτες Επταλόφου», ο «Προμηθέας» Ηλιολούστου, «Παναγία Σουμελά» Παλατιανού και ο Ποντιακός Σύλλογος Λεβεντοχωρίου. Υποβλητική και συμβολική λαμπαδηφορία υπό τους ρυθμικούς αργούς κτύπους του νταουλιού μέσα από την κεντρική οδό της πόλης έτσι όπως αρμόζει στην μνήμη τόσων χιλιάδων ψυχών που χάθηκαν άδικα και με τον πιο βάναυσο τρόπο πριν από σχεδόν 80 χρόνια. Σαν σύλλογος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παραπάνω συλλόγους για την συμμετοχή τους αλλά πολύ περισσότερο για την συνεργασία που πλέον έχει δώσει ένα άλλο πνεύμα σε όλες τις εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων και είναι σίγουρο ότι αυτή την αυτό-οργάνωση των ποντιακών σωματείων πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.