Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης πραγματοποίησε τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Πολυανής και Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Ψωμιάδης, ο Αντιπερειφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κ.Χρήστος Γκουντενούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ.Θωμαϊδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ.Μπαλάσκας, η Πρόεδρος του Γηροκομείου Κιλκίς, κα.Τσελέπη, ο Δ/ντής του Ειδικού Σχολείου, κ.Παπαδόπουλος, η Δ/ντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, κα.Χρηστίδου, μαζί με τους καθηγητές και μαθητές της, η κα.Κατερίνα Λύκα, οι εθελόντριες του ΚΚΣ, μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κιλκίς «βηματίΖΩ». Η Πρόεδρος του ΚΚΣ, Ευθυμία Καράμπαγλη απεύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
«Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερο νόημα για το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Ιδιαίτερο γιατί μέσα στις συνθήκες της κρίσης, η συμπαράσταση στα άτομα με αναπηρία είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για πλήρη και ισότιμη ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.
Ως γονείς, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γκουντενούδη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ώστε μετά από πολλά χρόνια και αίτημα μας να είναι δυνατή η άσκηση της προεδρίας από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ο κ. Γκουντενούδης όμως δεν σταματά εκεί. Είναι συνεχώς και εμπράκτως δίπλα μας. Χωρίς τη συνεργασία του θα ήταν αδύνατο να ενταχθούμε στον Κοινωνικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, με τη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. και θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για το 2012, στο πλαίσιο της δράσης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων.»
Χάρη στο πρόγραμμα, νοικιάσαμε έναν νέο χώρο ακριβώς δίπλα στο Κέντρο όπου στεγάσαμε τη λειτουργία των εργαστηρίων Κεραμικής και Κλωστοϋφαντουργίας. Ήδη ένας παραδοσιακός αργαλειός έχει πάρει την θέση του στον χώρο. Επιπρόσθετα ετοιμαζόμαστε να προσφέρουμε υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας κ.τ.λ.
Το διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Δημήτρη Βουλγαράκη, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνο Πάταρα (ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε τον κ. Μανώλη Λαζαρίδη) και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων εργάζεται συνολικά ως μια ομάδα. Τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους στη λειτουργία του Κέντρου.
Παράλληλα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις για το έργο και τη συστηματική δουλειά που επέδειξαν τα περασμένα χρόνια. Χωρίς την ευαισθησία τους δεν θα ήταν δυνατή η συνεχής λειτουργία της δομής. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το προσωπικό, το οποίο ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες δεν σταμάτησε λεπτό να εργάζεται και να συνεισφέρει για την επίτευξη των στόχων.
Επίσης, να αναφέρουμε τον Ταξίαρχο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΠΟΝΤΟΣ», κ Καββαδία για την υποστήριξη του με τη διάθεση στρατιωτικού προσωπικού για τη διευκόλυνση των δρομολογίων των λεωφορείων του Κέντρου.
Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη μας εάν δεν ευχαριστούσαμε τους εθελοντές, χάρη στους οποίους καλύπτουμε βασικές ανάγκες όπως η λειτουργία του τμήματος δημιουργικής απασχόλησης. Επίσης, ευχαριστούμε την κα.Λύκα για την δωρεάν χορήγηση, εδώ και χρόνια, γαλακτοκομικών προϊόντων για το πρωινό των παιδιών, την κα.Ελπίδα Κυπαρίδου, κομμώτρια η οποία έρχεται και κουρεύει τα παιδιά μας, καθώς και την κα.Ανθούλα Ναούμη η οποία όποτε υπάρχει ανάγκη βοηθάει στα εργαστήρια μας.
Επίσης, ευχαριστούμε τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Χάρη σε αυτούς καλύπτουμε ανάγκες όπως το βάψιμο χώρων του κτιρίου, η διακόσμηση κ.τ.λ.
Τέλος αγαπητές φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζουμε στους χώρους μας και εκφράζουμε την επιθυμία μας να είσαστε σταθερά δίπλα μας».
Στη συνέχεια η Πρόεδρος ξενάγησε τους καλεσμένους στους πλήρως διαμορφωμένους χώρους του ΚΚΣ καθώς και στα νέα εργαστήρια του, στο νοικιασμένο κατάστημα πλησίον του ΚΚΣ, επί της Μιλτιάδου 1.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.