Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή Τονικίδη για το πετρέλαιο κίνησης στις επιχειρήσεις

Επιστολή με θέμα την υποχρέωση των επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν για θέρμανση το πετρέλαιο κίνησης, έστειλε προς του υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Τονικίδης, τονίζοντας ότι "αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκοπό αυτής της απόφασης η οποία αφορά κυριολεκτικά στη λειτουργία και επιβίωση των όποιων υπολειμμάτων της παραγωγικής ραχοκοκαλιάς της χώρας". Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,  με την απόφαση σας αριθ. ΔΕΦΚ Α5042638ΕΞ2011/13.10.2011 που αφορά στη προμήθεια πετρελαίου για θέρμανση χώρων όπου δραστηριοποιούνται εταιρίες Ο.Ε, Ε.Ε, Α.Ε, Ε.Π.Ε, Κοινωνίες Αστικού Δικαίου, Αστικές Κερδοσκοπικές ή Μη Εταιρείες, Κοινοπραξίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί κλπ, υποχρεούνται όλες για τη λειτουργία των κεντρικών συστημάτων ή άλλων μέσων θέρμανσής τους, να χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης στην ανάλογη, υψηλή τιμή.
Η εξωπραγματική αυτή απόφαση καταφέρνει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην ήδη παραπαίουσα οικονομική δραστηριότητα, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι διακηρύξεις της κυβέρνησης υποτίθεται ότι έχουν ως περιεχόμενο και στόχο τη προστασία της και την τόνωση της. 

Κύριε Υπουργέ,
η πρόσκαιρη συλλογή κάποιων επιπλέον κονδυλίων από την άγρια φορολόγηση των επιχειρήσεων δεν οδηγεί ούτε σε ανάπτυξη, ούτε στα πρωτογενή πλεονάσματα που ονειρεύονται όσοι σχεδιάζουν την οικονομική πολιτική μόνο «επί χάρτου» μέσα στα κλειστά γραφεία. Τέτοιου είδους αποφάσεις δείχνουν πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα και φυσικά ολοκληρωτική σύγχυση κατευθύνσεως.
Περιττεύει να απαριθμήσουμε και πάλι τις δυσχέρειες που αναφύονται καθημερινά στην πορεία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως η δική μας. Απλά προσθέτουμε και τη δική μας οργή στη γενικευμένη αγανάκτηση που εκφράζουν τα Επιμελητήρια όλης της χώρας.
Κύριε Υπουργέ,
τα πραγματικά και πολλά έσοδα από τα καύσιμα καλό θα είναι να προέλθουν από την εξοργιστική, διαπιστωμένη πλήρως και ατιμώρητη ακόμη λαθρεμπορία καυσίμων η οποία στερεί από το Δημόσιο Ταμείο περί τα 2 δις ευρώ ετησίως. Από την συνεχή φορολόγηση των επιχειρήσεων θα προήλθε μόνο η επίσπευση του θανάτου τους.

1 σχόλιο:

  1. Τονικίδη αρχίσαμε πάλι τις αερολογίες?
    Αφού θα βγεις πρόεδρος πάλι στο Επιμελητήριο τι σκας και μας φλομώνεις και μας με παπατζιλίκια?
    Νομίζεις ότι έτσι προσφέρεις κάτι στις επιχειρήσεις του νομού?
    Έχε χάρη που ο αντίπαλος σου είναι πολιτικά ανύπαρκτος. Δεν τον ξέρει ούτε ο περιπτεράς απέναντι από το μαγαζί του πόσο μάλλον οι άλλοι εμπόροι του νομού. Αλλιώς θα σου λεγα εγώ άμα έβγαινες πρόεδρος.
    Τώρα εάν οι επαγγελματίες του Κιλκίς περιμένουν εσένα να τους σώσεις τότε φέξε μου και γλυστρισα. Εσύ δεν μπόρεσες να σώσεις ένα βιβλιοπωλείο και ένα μπαράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.