Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μετά τον χθεσινό τους "θρίαμβο" ετοιμάζουν νέα μέτρα

Μια μέρα μετά τον νέο θρίαμβο της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εγκρίναι το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους, καθώς και του πρωθυπουργού να καρατομήσει την Λ. Κατσέλη πριν καλά-καλά προλάβει αυτή να κατέλθει απ` το βήμα της Βουλής, ας ετοιμαζόμαστε για νέα μέτρα, ύψους αυτή τη φορά 8,2 δις! Τα μέτρα θ` αφορούν την διετία 2012-13, έτσι για να μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι τα επόμενα χρόνια θ` ανασάνει!
Ενώ η έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στο Eurogroup, η κυβέρνηση έχει κλείσει συμφωνία με την τρόικα, για αναστολή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων μέχρι τα τέλη του 2014, προωθώντας τις επιχειρησιακές συμβάσεις και παρέχοντας τη δυνατότητα αυτή σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους.
Στο μεταξύ, η έκθεση της Κομισιόν αφήνει τεράστια ερωτηματικά για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προβλέποντας πως ακόμα και αν η Ελλάδα υλοποιήσει κατά γράμμα το Μνημόνιο, το χρέος θα αρχίσει να μειώνεται μετά το 2013 ως αναλογία του ΑΕΠ.

3 σχόλια:

  1. Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση, χθές στη Βουλή. Το πρώτο είναι που ο Βενιζέλος με αυστηρό και απειλητικό ύφος διαμήνυσε πρός τους βουλευτές οτι αν δεν ψηφιστούν όλα ανεξαιρέτως(!) τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου δεν θα δοθεί η 6η δόση, και το δεύτερο η άκρως οργισμένη αντίδραση του ιδίου, όταν ο Τσίπρας κατηγόρησε, απο το βήμα της Βουλής για τακτική "ομερτάς", την κυβέρνηση.
    Ηταν σκηνές απείρου "κάλλους" και προβλέπω πως η κλιμάκωση αυτών θα περιλαμβάνει σκηνές ίδιες με αυτές της Βουλής της Τα'ι'βάν και της Ν.Κορέας... προς τέρψην των διψασμένων για τέτοια θεάματα τηλεθεατών, όπως στα ρωμα'ι'κά χρόνια στις αρένες(χωρίς ξίφη βέβαια), μόνο που εδώ οι μονομάχοι θα είναι... οι άρχοντες της χώρας!
    Και αυτό θα το κάνει να είναι ξεχωριστό και επομένως "ενδιαφέρον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω εχω φιλο εναν σιδερα και του ζητησα να μου φτιαξει ενα σιδερενιο βρακακι.Συγνωμη κ.Χαραλαμπιδη δεν εβρισα αλλα τι να κανω τον φοβαμε αυτον το Βενιζελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού αυτό θέλει ο ΝεοΈλληνας ας έρθουν και νέα μέτρα...Έκανε 400 χρόνια να ξεσηκωθεί με τους Τούρκους οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.