Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πάνε για "κούρεμα" του ορυκτού πλούτου του νομού μας!

Για το νομό μας, καθώς και για τη γεωγραφική ενότητα της Ροδόπης, έδωσε σε Δημόσια Διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, το κείμενο τριών διεθνών ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιων μεταλλευτικών χώρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι μετά από πολλά χρόνια απουσίας ανάλογων πρωτοβουλιών, να προχωρήσει "σε ένα γόνιμο δημόσιο διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή ωφελιμότητα για τη χώρα", με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου.
Βλέπουμε το περιβάλλον μας, όχι "κουρεμένο" αλλά "φαλακρό"!

6 σχόλια:

  1. Καλύτερα φαλακρό με ανθρώπους γύρω, παρά τοπίο... "νεκρά φύση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΕΙΝΑΙ "ΝΕΚΡΑ ΦΥΣΗ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κοινωνια του Κιλκις εχει ηδη παρει θεση με ψηφισματα κατα της μεταλλουργιας-εξορυξης χρυσου ηδη απο το 2002. Υπαρχουν ψηφισματα του Δημου Κρουσσων και Κιλκις οπως και συλλογων του νομου που απορριπτουν αυτη τη δραστηριοτητα που θα καταστρεψει το περιβαλλον και τα υπογεια νερα της περιοχης.Η δοσιλογη κυβερνηση του πασοκ τα βγαζει ολα στο σφυρι ακομη και περιοχες ΝATURA στο Παικο εναντια στη θεληση της κοινωνιας.Ξεπουλανε τον τοπο μας και τις ζωες μας για τους κερδοσκοπους.Οπως και τοτε το 2002 που η κυβερνηση Σημιτη ξεπουλησε μεταλλεια 150.000 στρεμματων στην πολυεθνικη Rio Tinto στα Κρουσια. Η νομαρχιακη Αυτοδιοικηση τοτε δεν πηρε θεση για ενα τετοιο σοβαρο θεμα παρα την γενικη αντιθεση θιγομενων δημων και αλλων φορεων.Νομαρχης τοτε ηταν ο Παραστατιδης και προεδρος ο Φραγγιδης καναν τα παντα για να μην υπαρξει καταδικαστικο ψηφισμα εναντια στο ξεπουλημα...Ο αγωνας λοιπον αρχιζει τωρα! Θα μας βρουν μπροστα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφέρουσα η παράθεση του ιστορικού απο τον Αμεσοδημοκράτη, που μας ενημερώνει σχετικά μ'αυτό το σημαντικό θέμα.
    Το ερώτημα είναι το εξής: τί θέση προτίθενται να πάρουν οι Βουλευτές μας στην δημόσια διαβούλευση που λήγει σχετικά σύντομα, ώστε να τη γνωρίζουν έγκαιρα οι κάτοικοι της περιοχής, δεδομένης και της τότε στάσης τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ;
    ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ;
    ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.