Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τα προνόμια των ...αναξιοπαθούντων βουλευτών μας!

- Βουλευτές, να ζηλεύετε!
Επειδή τελευταία γίνεται και πάλι λόγος για τα προνόμια των βουλευτών μας, ας δούμε τι απολαμβάνουν οι "εκλεκτοί του Έθνους", την ώρα που ο κόσμος γονατίζει απ` τη λεηλασία του εισοδήματός του. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
- Αποζημίωση ίση με τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, ήτοι περίπου 6.100 ευρώ. Η αποζημίωση αφορά 14 μήνες, ενώ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων, ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας, κατά το ήμισυ.


- Δεκάδες επιδόματα. Πλην αυτών που παίρνουν για συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές, αποζημιώνονται με 300 ευρώ για συμμετοχή σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής (λες και δεν είναι υποχρέωσή τους!), ενώ τους παρέχεται και επίδομα οικογενειακών βαρών (αναξιοπαθούντες, οι άνθρωποι!), αλλά και επιδόματα ως 1.500 ευρώ για την οργάνωση των γραφείων τους. Τα επιδόματα είναι αφορολόγητα.
- Οι βουλευτές είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης με τέσσερα χρόνια θητείας. Η σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης και προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει σύνταξη που αντιστοιχεί στο 80% της αποζημίωσης.
- 104 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο
- Δωρεάν ταξίδια και θεάματα.
- Δωρεάν μετακινήσεις με τα ΚΤΕΛ, τον ΟΣΕ και τα πλοία.
- Δωρεάν διόδια (!)
- Δωρεάν τηλέφωνα για συνδιαλέξεις μέχρι του ποσού των 13.500 ευρώ, μέσα από οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας, γραμμές ιντερνετ και κινητά.
- Χορήγηση lap top με έξοδα της Βουλής.
- Αυτοκίνητο πολυτελείας με έξοδα της Βουλής
- Μηνιαίο ποσό για την κάλυψη των εξόδων αποστολής 1.000 επιστολών στους πολίτες. Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, το ποσό αυτό διπλασιάζεται!
- 1.000 ευρώ το μήνα για διαμονές σε ξενοδοχεία.
- Διατήρηση γραφείου, δωρεάν γραφική ύλη και υλικοτεχνικός εξοπλισμός.
- Απόσπαση τεσσάρων υπαλλήλων του Δημοσίου στα γραφεία τους.
- Έναν επιστημονικό συνεργάτη, στον οποίο η Βουλή καταβάλει μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές, δώρα και αποζημίωση!
- Έναν αστυνομικό για ασφάλεια.
- Άτοκα δάνεια για κάλυψη προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών.
- Δωρεάν πάρκινγκ, γυμναστήριο, ιατρικές υπηρεσίες και φύλαξη των παιδιών τους στη Βουλή
- Δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Αυτά τα ολίγα είναι τα προνόμια όσων νομοθετούν μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και χαράτσια, για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς, αλλά που για να νομοθετήσουν (αν, νομοθετήσουν) κάτι για πάρτη τους πρέπει πρώτα να γίνει μέγας ντόρος. Να τους χαιρόμαστε!

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά μένω άφωνος με τόσα πολλά και ακριβά προνόμια. Κάτι γνώριζα, αλλά αυτά είναι σκανδαλώδη. Γιατί τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται σ'όλα αυτά, να μαθαίνει ο κόσμος σε ποιά ακόμη μαύρη τρύπα πάνε τα λεφτά του; Εε, συγνώμη, αφελής η απορία. Να λοιπόν γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν το ζόρι του απλού κοσμάκι. Γιατί ο χορτάτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σε αυτά όλα προσθέσουμε και τις κλεψιές τους, λαμογιές τους, τα ψέμματά τους, τισ υποκρισίες τους τότε διαπιστώνουμε ότι οι χουντικοί όπως τους λένε ήταν αρνάκια μπροστά τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου φίλε μου και είμαι συμπάσχων. Όμως θα σου πώ την ταπεινή μου γνώμη που έζησα και την δικτατορία και την Δημοκρατία. Λοιπόν, η χειρότερη Δημοκρατία, είναι προτιμώτερη απ'τη καλύτερη δικτατορία. Γιατί, μετά την υγεία, το πολυτιμώτερο αγαθό του ανθρώπου είναι η ελευθερία της έκφρασης σε όλες τις μορφές της. Το καταλαβαίνεις αυτό μόνον όταν την χάσεις. Γι'αυτό προτείνω να παραμείνουμε ψύχραιμοι εμείς οι απλοί πολίτες και να σεβόμαστε την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, τις θυσίες αυτού του λαού για την ελευθερία του, όπως επίσης και την διαφύλαξη του συντάγματός μας. Από εκεί και πέρα, άς είναι οι πολιτικοί υπόλογοι για τις βαριές ευθύνες τους, που δεν σεβάστηκαν εν πολλοίς τις αξίες αυτές και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Όμως θυμήσου οτι εκλέχθηκαν με την δική μας ψήφο. Επομένως συνυπολόγισε και την δική μας ευθύνη όσο μικρή κι'αν πιστεύεις πως είναι αυτή. Ας πάρουμε λοιπόν το μάθημά μας και άς γίνουμε πιό προσεκτικοί την ώρα της κάλπης. Κι'οπως είπε ένας φίλος που παρέθεσε το σχόλιό του, "ο κόσμος αποτινάζει τα χρώματα απο πάνω του και αυτή είναι η πραγματική αλλαγή σ'αυτόν τον αντιφατικό τόπο'".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.