Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας στους δυο Έλληνες εμπιστεύονται ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

Εδώ βλέπουμε τ` αποτελέσματα μιας...άλλης
 δημοσκόπησης, ίσως πιο αληθινής, 
επειδή
εξηγεί ενδεχομένως τη στάση των ...μισών Ελλήνων!
Σε τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα Κυριακή, φαίνεται ότι παγιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ (4-6%, η διαφορά), αλλά το θέμα είναι αλλού. Στο γεγονός ότι τα δυο αυτά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα απ` το 1974 και μετά, για να την καταντήσουν περίγελο του πλανήτη, εξακολουθούν να είναι "κόμματα εξουσίας", μακράν ακόμα απ` τα λεγόμενα "μικρότερα κόμματα". Και κάτι άλλο σημαντικό: Η αδιευκρίνιστη ψήφος ή τα λευκά - άκυρα παίρνουν πια την 1η θέση σ` όλες τις δημοσκοπήσεις.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι μισοί σχεδόν Έλληνες εμπιστεύονται ακόμα τα κόμματα που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, ενώ ένας στους τρεις δεν πείθεται από καμιά υπαρκτή σήμερα πολιτική δύναμη.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έχουν ως εξής:

Στην δημοσκόπηση της ALCO για το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 7,4%, ο ΛΑΟΣ 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,5% και το Άρμα Πολιτών 1,6%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,6% (λευκό - άκυρο - αποχή - αναποφάσιστοι). Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ(29,3 %) - ΠΑΣΟΚ(21,3%) φθάνει τις 8 μονάδες.
Στην δημοσκόπηση της PULSE για τον "Τύπο της Κυριακής", η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,5% , η ΔΗΜΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4% , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% .
Τέλος, η δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα «Το Παρόν», δίνει στη ΝΔ 25,1% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 20.8%, το ΚΚΕ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6% και το Άρμα Πολιτών 1,5% . Κι εδώ, μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (20,7%), ενώ το άκυρο-λευκό είναι 2,9%.

4 σχόλια:

  1. Καταλάβετέ το άπαξ. ΔΕΝ είναι θέμα εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ένα μεγάλο μέρος εκτιμά οτι αυτά τα κόμματα είναι εκείνα με τα οποία θα κάνει την δουλίτσα του καλύτερα, αφού τους πολιτικούς αυτών των κομμάτων γνωρίζει και κάνουν αλισβερίσι τόσα χρόνια.Ένα άλλο μέρος είναι απλά φανατισμένοι, όπως οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων.Ιδεολογίες τέλος,πραγματικός σεβασμός στούς πολιτικούς και τους θεσμούς τέλος, μόνον ψυχρός ατομικός υπολογισμός και υποκρισία εκατέρωθεν. Να γίνει η μπίζνα μου (ο πολίτης), να πάρω την ψήφο σου(ο πολιτικός) και... "χέστηκαν" για τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το κυρίαρχο σκεπτικό με το οποίο μας ενέπνευσαν οι κυβερνώντες δεκαετίες τώρα, με ένα επίχρισμα ιδεολογίας βεβαίως, έτσι για τα προσχήματα και τους αφελείς.
    Αγναντούμ; όπως έλεγε και η γιαγιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου στην Ελλαδα ψηφιζουμε κατα παραδοση κι οχι κατα βουληση και ιδεολογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ (25/09/11 1.28ΜΜ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι ο ανώνυμος του σχολίου της 25/9/11.
    Για να μην μπερδευόμαστε σκέφτηκα να δανειστώ ένα το όνομα ενός ήρωα των κόμικς, που ο χαρακτήρας του εν πολλοίς μου αρέσει και μάλλον μου ταιριάζει.. Απο δώ και πέρα λοιπόν θά λέγομαι...Λούκυ Λούκ, αν δεν έχετε αντίρρηση. Εύχομαι να ανταλλάσουμε, δημιουργικά, σχόλια και απόψεις. Τα λέμε λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.