Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Φραγγίδης στην ΕΤ3: «Η ιστορία θα μας κρίνει όλους»

Ο Βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φραγγίδης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΤ3 για την κατάσταση της οικονομίας, είπε μεταξύ άλλων: 
«Η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση. Ο κόσμος αγωνιά για το σήμερα, φοβάται το αύριο. Χρειάζεται όλοι να προσπαθήσουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Για το ζήτημα της 6ης δόσης, ο κ. Φραγγίδης επεσήμανε ότι «θα πρέπει οπωσδήποτε να την πάρουμε για να μπορέσει η οικονομία να συνεχίσει να κινείται σε ένα πλαίσιο κανονικότητας. Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πείσουμε για την αξιοπιστία της χώρας.
Οι προσπάθειες που γίνονται, κυρίως από τον ελληνικό λαό, είναι τεράστιες. Το δίλημμα, όμως, που τίθεται, είναι αν η χώρα μας θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία ή αν θα αποφασίσει να γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Όσοι κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς, ας μας πουν επιτέλους τι προτείνουν. Δεν θέλουν την 6η δόση; Δεν θέλουν αύριο να έχουμε μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες; Να βγουν και να το πουν».
Ο κ. Φραγγίδης παραδέχτηκε ότι στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε υπήρξαν και φαινόμενα αδράνειας, αλλά και καθυστερήσεων. Όμως, επεσήμανε με νόημα ότι το τελευταίο που έχει ανάγκη η χώρα αυτή τη στιγμή είναι να εγκλωβιστεί σε προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτικούς ανταγωνισμούς. «Το ζήτημα δεν είναι τι θα απογίνουν οι καρέκλες μας, αλλά ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Χρειαζόμαστε μία μόνιμα παρούσα χρονική συνείδηση», είπε ο κ. Φραγγίδης. «Δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο. Πρέπει να παλέψουμε, ώστε ο δρόμος να γίνει πιο σύντομος και πιο ασφαλής».
Για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, ο Βουλευτής Κιλκίς ζήτησε καθαρές εξηγήσεις, ώστε το δημόσιο να μη μετατραπεί σε ζούγκλα, όπου οι ισχυροί θα έχουν τη δυνατότητα να κατασπαράσσουν τους αδύναμους. Ο κ. Φραγγίδης είπε ότι στη διαδικασία αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο θα πρέπει να έχει το ΑΣΕΠ, ενώ τόνισε ότι οφείλουμε να εξαντλήσουμε όση κοινωνική δικαιοσύνη επιτρέπουν οι περιστάσεις.
Τέλος, για την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ, ο κ. Φραγγίδης δήλωσε ότι προκάλεσε «ανατριχίλα». «Είναι προφανές ότι δεν έχουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνείδηση της στιγμής. Ο κ. Σαμαράς», είπε ο Βουλευτής Κιλκίς, «μιλάει συνεχώς για επαναδιαπραγμάτευση, όμως, όταν δεν έχει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση, η οποία να είναι αξιόπιστη και να μπορεί να «περάσει» το κατώφλι της Ευρώπης, χωρίς να μοιάζει ως ανέκδοτο, με ποιον θα επαναδιαπραγματευθεί; Με τον εαυτό του; Και είναι δυνατόν οι ναυαγοί του 2009 να εμφανίζονται σαν τους σωτήρες του 2011»;
Σε ό,τι αφορά στην κριτική που ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Φραγγίδης είπε ότι «η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Και εμάς που πήραμε τις αποφάσεις και εκείνους που κάθισαν στην εξέδρα».

8 σχόλια:

  1. Απάντηση στο ερώτημα λοιπόν και με το δάκτυλο "επί των τύπων των ήλων", χωρίς παλινδρομίες. Αν είναι η Ελλάδα να δανείζεται αιωνίως και να μην παράγει, λόγω απουσίας ανάπτυξης, τότε τα δάνεια είναι άχρηστα και το χρέος θα μεγαλώνει συνεχώς. Αν θέλουμε να μην κρύβουμε τα προβλήματα της οικονομίας κάτω απο το χαλί, πρέπει να πάμε σε επίσημη χρεοκοπία, όσο κι'άν ψυχολογικά δεν το έχουμε χωνέψει.Έτσι, και οι δανειστές μας δεν θα πάρουν τίποτε, και εμείς θα αναγκαστούμε επιτέλους να δούμε την ανάπτυξη χωρίς δεκανίκια και μασκαρέματα.Ετσι κι'αλλιώς την φτώχεια δεν την γλυτώνουμε ότι και να γίνει, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστο μόνοι μας θάναι ευκαιρία να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος, δηλ.αν είμαστε ικανοί και έξυπνοι να βγαίνουμε απο τα δύσκολα,όσο η ιστορία μας, μάς έχει δείξει. Το ότι μας κρατούν σε οικονομική "εντατική", εξυπηρετεί τούς δανειστές μας και στην αποφυγή ενός φαινομένου "ντόμινο".Τίποτε άλλο.Όποιος νομίζει οτι με τα δάνεια θα την βγάζουμε "καθαρή", ας αναλογιστεί και το μέλλον των παιδιών μας, που τους έχουμε χρεώσει πάνω απο το λαιμό, χωρίς να τους ρωτήσουμε.
    Όσο για το σημείο της δήλωσης "...το θέμα δεν είναι τί θα απογίνουν οι καρέκλες μας...", αυτό πια είναι ... το ανέκδοτο του αιώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημειολογία : αυτό το χαμόγελο μέχρι τ'αυτιά, δεν ταιριάζει καθόλου με τις τραγικές μέρες που προοιωνίζονται.
    Είναι εκτός τόπου και χρόνου και μοιάζει πολύ ειρωνικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΣΟ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φραγγιδη δεν εχει ο τοπος ανάγκη από προφήτες.Διαπιστώσεις κάνετε χωρίς ουσία.Η ΚΑΡΈΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΉΜΑ σας ενδιαφέρουν. Πήρατε σβάρνα τα κανάλια.Αυτό δεν είναι πολιτική. Με το χρήμα προσπαθείτε να είστε εξουσία.Χρειάζεται ουσία και όχι φελάδα. Ποιίς σας συμβουλεύει΄,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άιντε να σε δούμε και σένα τι φρούτο θα μας βγεις. Οι άλλοι δύο απέτυχαν παταγωδώς. Ο ένας αποσύρθηκε στα δύσκολα και τώρα το παίζει ποιητής καθησμενος έξω από το χορό ώστε να μπορεί να λέει τα τραγούδια του. Λες και δεν ήταν υπουργός σε καίρια υπουργεία (εσωτερικών, οικονομικών, αθλητισμού, δημοσίας τάξης).
    Τώρα βγαζει προς τα έξω το προφίλ του καθαρού. Ξεχνάει τις μαυρες σακκούλες με τα ευρώ και τη μοιρασια κρατικού χρήματος.
    Ο άλλος πάλι είναι ο ορισμός της αποτυχίας. Άχρωμος άοσμος άφαντος από το Κιλκίς μην τυχόν και φάει κανένα αυγό η καμια τομάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με το μήνυμα.Ας αφήσουμε τον Φραγγίδη.Θα φανεί.Ο ποιητής το πα΄ζει άσπιλος αμόλυντος.Έκανε την καλή του και έχει τι θράσος να μιλάει.Οι πολιτικάντηδες χωρίς οράματα έφαγαν διέλυσαν τα πάντα. Τώρα ο ποιητής θα μας σώσει με Βελόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω με τα παραπάνω.Ο Φραγγίδης θα κριθεί.Αν και οι συγκυρίες είναι τραγικές είναι σεμνός και σοβαρός.Ο Φλωρίδης έκανε ρουσφέτια 16 χρόνια.Επαγγελματίας ψεύτης.Δεν έκανε τίποτε για το Κιλκίς και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ηθικολογώντας.Αιδώς και αχρειότητα. Το παίζει και ευσιγκίνητος.Θα μας σώσει.Τι ΘΡΑΚΙΏΤΙΚΟ ΚΕΦΆΛΙ.Τον αναζητούν.Αθλιε ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Φλωρίδης πρωτού εξαφανιστεί πρόλαβε και βόλεψε τα πολιτικά τέκνα του, όλους τους αχαίρευτους.
    Άλλον τον έκανε διοικητή νοσοκομειακής περιφέρειας, άλλον τον έδωσε άδεια ΠΡΟΠΟ, άλλους έχωσε σε τράπεζες κ.ο.κ.
    Και τώρα το παίζει καθαρός.
    Ρε νομιζεις ξεχνάμε τα ρουσφέτια σου και αυτά που έφαγαν τα τσιράκια σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.