Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κιλτίδης: "Πρόκληση η ενιαία κεντροδεξιά"

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στη σημερινή (Κυριακή) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο Κ. Κιλτίδης χαρακτηρίζει ως πρόκληση την προοπτική για μια “ευρεία αναγεννημένη κεντροδεξιά ως ενιαίο παραταξιακό φορέα”. Ο Κιλκισιώτης βουλευτής του ΛΑΟΣ μιλάει για ανικανότητα της κυβέρνησης και χαρακτηρίζει ανεδαφική την αξιωματική αντιπολίτευση. Για τις εκλογές σημειώνει πως “με αυτές ίσως αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη”, τάσσεται υπέρ της συστράτευσης των πολιτικών δυνάμεων ώστε να δοθούν πειστικές λύσεις και καυτηριάζει τα νέα μέτρα.
Στην ερώτηση, γιατί από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη και από τη ΔΗΣΥ στον ΛΑΟΣ, ο κ. Κιλτίδης λέει:
"Για τους κακόβουλους απαντώ ότι ανεξαρτητοποιήθηκα για λόγους ηθικής τάξεως και πολιτικής συνέπειας. Έφυγα από τη ΝΔ και έκλεισα τον κύκλο μου -υπό τη στενή έννοια- στο Κιλκίς, στην απόλυτη παντοδυναμία μου. Αν ήμουν επαγγελματίας πολιτικός, θα καθόμουν στη σίγουρη καρέκλα του βουλευτή της ΝΔ στο Κιλκίς. Η Θεσσαλονίκη είναι το επίκεντρο της ζωής μου, από την είσοδό μου στην Ιατρική του ΑΠΘ το 1974. Συμμετείχα στο εγχείρημα της ΔΗΣΥ για τη δημιουργία μιας άλλης, υγιούς ΝΔ. Δεν διαπραγματεύτηκα τον αξιακό ιδεολογικό πυρήνα της κοσμοθεώρησής μου ποτέ. Από παιδί ανήκω στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων και στην πρωτοπορία της παράταξης."

3 σχόλια:

  1. Πολύ μας τα μπερδέεις, κι'αυτό δεν αρέσει. Απο τη μιά ακροδεξιά και "επιτέλους βρέθηκα στον φυσικό μου ιδεολογικοπολιτικό χώρο", και απ' την άλλη και "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς",... "αναγεννημένη κεντροδεξιά και ενιαίος παραταξιακός φορέας". Τί να υποθέσουμε; Οτι το ΛΑΟΣ για να μεγαλώσει ως κόμμα, χρειάζεται και ψήφους κεντροδεξιούς, αλλιώς βαλτώνει και δεν "βλέπει" εξουσία;
    Και το άλλο; Οτι δηλ.η Θεσσαλονίκη είναι το επίκεντρο της ζωής σου. Τότε αυτό σημαίνει χοντρό "γαζί" για τους Κιλκισιώτες τόσα χρόνια. Με λίγα λόγια ήθελες νάσαι "πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη", εκμεταλευόμενος εμάς τούς αφελείς χωριάτες και τώρα που βαρέθηκες την χωριατίλα είπες να το παίξεις πρωτευουσιάνος ελέω ΛΑΟΣ.
    Κιλτίδη, αν σε πάρουν χαμπάρι οι ψηφοφόροι σου στο Κιλκίς..."κάηκες"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρώτη φορά βλέπω βουλευτή να φεύγει από τη Ν.Δ. έχοντας πάρει 11.000 χιλ. ψήφους παραπάνω από τον δεύτερο για να συμμετέχει σε νέο πολιτικό φορέα. Επίσης πρώτη φορά βλέπω τον κόσμο να βλέπει αμήχανα τον Κιλτίδη να πηγαίνει να πολιτεύεται στην Θεσσαλονίκη όταν ήξερε ότι στην Θεσσαλονίκη μένει και εκεί δραστηριοποιήται σε όλη του τη ζωή. Απλά ο κόσμος τρελάθηκε από την κρίση αφού τόσα χρόνια είμασταν καλά και τώρα τα μέτρα μας τσαλαπάτησαν. Δεν θέλουμε να σωθούμε αλλά να γυρίσουμε στα παλιά. Ένα παράγουμε δέκαν τρώμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα θα μπορεί άνετα να φοράει την χλαμύδα του και να συμμετέχει σε αρχαιοελληνικές τελετές και να πηγαίνει στο Γράμμο και το Βίτσι να προσκηνάει.
    Στους τόπους του μίσους εκεί όπου χύθηκε αίμα συμπατριωτών του από τους ομογάλακτους του φασίστες και δωσίλογους γερμανοτσολιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.