Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία

Να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για την Παιδεία, συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους εργαζόμενους η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι "η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει ολόκληρη την κοινωνία μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα, που προκάλεσαν στη Δημόσια Εκπαίδευση οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα εδώ και ενάμισι χρόνο". 

Κάνοντας λόγο για "τεράστια αναστάτωση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της ψήφισης του νέου νόμου για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ", και για "απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, τα οποία ξεκίνησαν χωρίς οι μαθητές τους να έχουν τα απαραίτητα σχολικά βιβλία", ενώ και "οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες, ιδιαίτερα στα Δημοτικά Σχολεία", στην ανακοίνωση τονίζονται ακόμα και τα εξής: 
"Οι εργαζόμενοι, σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει, η αφαίμαξη και η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους συνεχίζεται, η φορολογική επίθεση σε βάρος τους εντείνεται, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα σχολικά βιβλία και να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων των παιδιών τους, λόγω της δραστικής περικοπής των δαπανών για την παιδεία και της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών κατά 50%! 
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών τη φετινή χρονιά ήταν ελάχιστοι και πολύ λιγότεροι ακόμα και από τη δέσμευση, δέκα συνταξιοδοτούνται και ένας διορίζεται, που προβλέπει το μνημόνιο. Τα κενά θα επιχειρήσουν να τα καλύψουν με προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων, γεγονός που θα έχει αρνητικές συνέπειες στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, καθώς θα χαθούν, εν τω μεταξύ, πολλές διδακτικές ώρες, μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.
Η Ε.Γ. του Ν.Τ.της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις πολιτικές που υποβαθμίζουν και ακυρώνουν τα βασικά, δημόσια κοινωνικά, αγαθά, όπως η Παιδεία.
Διεκδικεί την άμεση κάλυψη όλων των οργανικών κενών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, την επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και την άμεση εξασφάλιση και παροχή στα σχολεία ολόκληρου του απαιτούμενου εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να μην επιβαρύνεται, για άλλη μια φορά, το ήδη πενιχρό οικογενειακό εισόδημα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να παλέψουμε για την ανατροπή αυτών των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών".
Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις για την Παιδεία, συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011 και στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. "

1 σχόλιο:

  1. ΞΕΚΟΛΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.