Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δρούσε και στο Κιλκίς το εγκληματικό κύκλωμα που εξαρθρώθηκε

Και το Κιλκίς συμπεριλαμβάνονταν στην ακτίνα δράσης του πολυμελούς (28 άτομα) κυκλώματος που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών, τοκογλυφίας, προστασίας της νύχτας, εμπορίου όπλων, ληστειών, ναρκωτικών και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, με θύματα τουλάχιστον 50 ιδιοκτήτες καταστημάτων και πολλούς ιδιώτες. Μια ακτίνα, που κάλυπτε όλη σχεδόν την Κ. Μακεδονία, με κέντρο των ενεργειών την Θεσσαλονίκη.

Με μια μεγάλη επιχείρηση-σκούπα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χθες βράδυ συλλήψεις μελών του κυκλώματος χάρη σε υπερσύγχρονο “κοριό” της ΕΥΠ. Συνελήφθησαν 25 άτομα, κυρίως ομογενείς από τη Γεωργία, την Αρμενία, Αλβανοί, αλλά και Έλληνες, ενώ κατασχέθηκαν όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά (300.000 ευρώ, 5.500 δολάρια και 3.000 ρούβλια), ναρκωτικά, αλλά και μικρές ποσότητες αρχαίων αντικειμένων.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο ύστερα από καταγγελίες καταστηματαρχών για δράση “φουσκωτών”, οι οποίοι προσέφεραν προστασία σε νυχτερινά καταστήματα και αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση υποθέσεων εξόφλησης χρεών από ιδιώτες. Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για μεγάλα ποσά που διακινούνταν από τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία “ξεπλένονταν” με την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και κατοικιών. Ποσά, που προέρχονταν μεταξύ άλλων κι από ληστείες ή εμπόριο ναρκωτικών.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στην Ασφάλεια Θεσ/νίκης!
    Αντε τώρα "πουλάκια μου" στή στενή, να δώ εκεί πόσα απίδια χωράει ο σάκος...παράσιτα της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.