Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τα σοκαριστικά μέτρα της χθεσινής μέρας

Οι Ιταλοί, χωρίς τα δικά μας ζόρια,
φωνάζουν "φτάνει". Εμείς;
Ήταν τόσο σοκαριστικά τα νέα μέτρα που αποφάσισε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, που δεν τόλμησαν καν να βγουν και να τα αναγγείλουν όπως τις προηγούμενες φορές. Το νέο "κούρεμα" που μας επιφύλασσαν οι κυβερνώντες, είχε:
- Μείωση για 2η φορά μέσα στο 2011, του αφορολόγητου ορίου ετησίου εισοδήματος, το οποίο διαμορφώνεται πλέον στις 5.000 ευρώ, από 8.000 ευρώ τον Ιούλιο και 12.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2011. Εδώ, περιμένουμε τις τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών που έθεταν πομπωδώς "κόκκινη γραμμή" στις 12.000 ευρώ!


- Αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 35 λεπτά το λίτρο από τον Ιανουάριο ή τον Οκτώβριο του 2012 
- Παράταση της επιβολής του ειδικού τέλους στους ηλεκτροδοτούμενους χώρους μέχρι το 2014
 - Υπαγωγή 30.000 δημοσίων υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία μέχρι το τέλος του 2011. Από αυτούς, οι 20.000 θα προέλθουν από τις δημόσιες επιχειρήσεις, τους δημόσιους οργανισμούς, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενώ οι υπόλοιποι 10.000 από τον στενό δημόσιο τομέα, (υπουργεία, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, νοσοκομεία, νοσηλευτικά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία κτλ.
- Μειώσεις μεσαίων και υψηλών συντάξεων κατά 1,5%-30% ή κατά 20-1.200 ευρώ τον μήνα από τη 1 Νοεμβρίου 2011
- Κατάργηση του επιδόματος για όσους τρίτεκνους και πολύτεκνους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 55.000 ευρώ (το `χασε το επίδομα η κ. Παγκάλου!).
Αυτά ήταν τα μέτρα της χθεσινής ημέρας. Για σήμερα, έχει ο ...Βενιζέλος!

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί που έθεταν "κόκκινες γραμμές",έπασχαν απο... αχρωματοψία και τις βλέπαν... πράσινες.Οπότε στην πραγματικότητα δεν έθεταν τίποτε άλλο εκτός απο την ...τύφλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.