Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κιλκίς από συμβασιούχους

Απ` τη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κιλκίς
που έκαναν συμβασιούχοι.
Σύσσωμοι οι συμβασιούχοι προγραμμάτων φροντίδας τρίτης ηλικίας και ατόμων με αναπηρία του δήμου Κιλκίς (¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨) πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου. 
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επερχόμενη λήξη των συμβάσεών τους στις 31 Δεκεμβρίου 2011, έπειτα από τη δεκάχρονη και συνεχή παροχή υπηρεσιών τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ένωσαν τις δυνάμεις τους 40 περίπου συμβασιούχοι αντιστεκόμενοι στην κυβερνητική απόφαση "που καταδικάζει χιλιάδες ηλικιωμένους στην κοινωνική απομόνωση και οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία".
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν και υπέβαλαν υπόμνημα στον δήμαρχο, Ευ. Μπαλάσκα, καλώντας τον να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις αναφορικά με τη συνέχιση όλων των προγραμμάτων και την ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων.
Στον αγώνα του ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨ συμπαραστάθηκαν με την ενεργό παρουσία τους συμβασιούχοι του ΚΔΑΠ μΕΑ, Βρεφονηπιακών της ΚΔΕΚ, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Επίσης, αρκετοί πολίτες δήλωσαν την συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το νέο πλήγμα που δέχονται οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και για την τρομακτική αύξηση της ανεργίας.
Με πανελλαδική απεργία, στις 30 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διεκδικήσουν:
-Διατήρηση όλων των προγραμμάτων ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨ μετά τις 31/12/11. Κανένα κλείσιμο προγράμματος.
-Ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Καμία απόλυση εργαζομένου.
-Εξασφάλιση μόνιμης χρηματοδότησης για τη λειτουργία των προγραμμάτων και μετατροπή αυτών σε μόνιμες δομές των Δήμων.
-Ενίσχυση και επέκταση του θεσμού ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.