Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεφωνικές κλήσεις της Εφορίας για περαιώσεις

Περισσότεροι από 500.000 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν τηλεφωνικά από την Εφορία για έλεγχο ή αποδοχή των όρων της αυτόματης περαίωσης. Πρόκειται για επαγγελματίες που εξαιρέθηκαν από την προηγούμενη ρύθμιση για την αυτόματη περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009 ή αρνήθηκαν να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, θα εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα ή θα επανεκδίδεται το παλαιό εκκαθαριστικό, στο οποίο θα αναγράφεται το ποσό της συνολικής οφειλής για όλα τα οικονομικά έτη. Σε περίπτωση αποδοχής του εκκαθαριστικού, ο υπόχρεος θα καλείται να πληρώσει άμεσα ως προκαταβολή το 20% της βεβαιωθείσας οφειλής, ποσό που δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 500 ευρώ, και τα υπόλοιπα σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Αν δεν το αποδεχτεί θα αρχίσει τακτικός φορολογικός έλεγχος στα βιβλία και τα στοιχεία του.
Αυτά, κι ο σώζων εαυτόν σωθείτο!

1 σχόλιο:

  1. Ο Βενιζέλος απειλεί οτι αν δεν πληρώσουμε τούς κεφαλικούς φόρους θα γίνουμε Αργεντινή. Ο Οικονόμου απειλεί τους ελ.επαγγελματίες, όσους δηλ. πιστεύουν οτι τα βιβλία τους είναι εντάξει, οτι αν δεν κάνουν περαίωση θα τους ελέγξει(και ξέρουμε οτι με την δεδαλώδη φορολ. νομοθεσία όλο και κάτι θα βρούν). Αυτό κάτι μου θυμίζει...Α ναί, τακτική μαφίας θυμίζει. Καταλάβατε τώρα γιατί στην Ελλάδα δεν ευδοκίμησε κάποια μεγάλη ιδιωτικού τύπου μαφία, όπως σε άλλες χώρες; Μα, γιατί τους πρόλαβε η ...κρατική!! Απλό ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.