Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ πλατεία Ειρήνης (Τετάρτη) και ΔΟΥ (Παρασκευή) για τα χαράτσια

Αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μμ, στην πλατεία Ειρήνης και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11 πμ, στην Δ.Ο.Υ. Κιλκίς, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις με κεντρικό σύνθημα "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ". 
Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

"Άνεργοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε μακελειό των εργαζόμενων, όλου του λαού. Τα απανωτά μέτρα δεν παίρνονται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις που συνέχεια πετσοκόβονται ή δεν πληρώνονται καθόλου.

Κάθε «κούρεμα» του χρέους δεν γίνεται για να ελαφρυνθεί ο λαός αλλά οδηγεί σε πιο βαριά αντιλαϊκά μέτρα για να ενισχυθούν όσοι δανειστές χάνουν μέρος της αξίας των ομολόγων που έχουν, για να ενισχυθούν τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομήχανων.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και απλήρωτοι εργαζόμενοι, χιλιάδες «εφεδρείες» - απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων πάνω από 35-40% για όλους, άγρια ακρίβεια με τον ΦΠΑ στο 23%, νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου (η δεύτερη σε δύο μήνες) από 12.000 σε 5.000 Ευρώ, η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης θα «παγώσει» όλη τη χώρα.
Η ειδική εισφορά -δήθεν- για την ανεργία (που πάει κατευθείαν στις τσέπες των εργοδοτών για να έχουν τζάμπα εργαζόμενους και να απολύσουν τους παλιούς) και το χαράτσι στα ακίνητα, θα κρατήσουν για χρόνια.
ΠΤΩΧΕΥΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Η κυβέρνηση απειλεί ότι αν δεν πληρωθούν αυτά τα χαράτσια θα επιβάλλει νέα μέτρα : Η αλήθεια είναι ότι θα παρθούν νέα μέτρα ακόμα και να πληρωθούν οι νέοι φόροι.
Η κυβέρνηση απειλεί όσους δεν έχουν να πληρώσουν, με δικαστήρια και διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα στείλει στα δικαστήρια τις εκατοντάδες χιλιάδες που δεν έχουν να πληρώσουν; Θα κόψει το ηλεκτρικό, θα σκοτεινιάσει σ' όλη τη χώρα;
Η κυβέρνηση είναι αδύναμη να αντιδράσει, αν ΜΑΖΙΚΑ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια και τα χρέη που δεν οφείλουμε εμείς.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ στις οικογένειες μας και τα παιδιά μας, να τους σταματήσουμε. Να ΜΗ κόψουμε φαγητό, φάρμακα, θέρμανση, ρεύμα, σχολειό, της οικογένειας για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που δημιούργησαν το χρέος.
Τα κόμματα που σου μιλούσαν για τον παράδεισο της Ευρώπης (που αποδείχθηκε κόλαση), ψιθυρίζουν κάποιες διαφωνίες, για τα μάτια του κόσμου. Στο τέλος, σε καλούν να πληρώσεις (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, Κουβέλης). Άλλοι (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) σου λένε να πληρώσεις τώρα, να πας στα δικαστήρια, να πληρώσεις ένα σωρό λεφτά, να περιμένεις χρόνια την αρνητική απόφαση της ταξικής δικαιοσύνης. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ - ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ
«Συνδικαλιστές» του ΠΑΣΟΚ, η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι αν δεν πληρώσουν θα τους κοπεί το ρεύμα, θα απολυθούν, θα κλείσουν οι επιχειρήσεις.
Είναι τσιράκια της κυβέρνησης και των αφεντικών, προσπαθούν να σώσουν τη «θεσούλα» τους. Οι εργαζόμενοι, πρέπει ΤΩΡΑ να τους απομονώσουν.
Η απάντηση του λαού άρχισε να δίνεται. Τρομάζει την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση (όπως οι ίδιοι ομολογούν), τα κόμματα της «ολίγον διαφωνίας».
Μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, χιλιάδες άνεργοι, εργαζόμενοι, μικρομαγαζάτορες, συλλογικά ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Σωματεία παίρνουν αποφάσεις και τα μέλη τους επιστρέφουν τα ειδοποιητήρια στις εφορίες. Λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης (Εύοσμος, Καλαμαριά, Συκιές, Πολίχνη, Τούμπα κ.λ.π.) με πρωτοφανή λαϊκή συμμετοχή αποφασίζουν άρνηση πληρωμής, επιστρέφουν τα ειδοποιητήρια στις εφορίες.
Ο κατήφορος δεν θα σταματήσει, ΑΝ δεν τον σταματήσουμε εμείς.
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ - ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ
Με συνελεύσεις στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνελεύσεις της γειτονιάς, να οργανώνουμε τη συλλογή και παράδοση των ειδοποιητηρίων στις εφορίες. Να οργανώσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις :
Απεργία σε Δημόσιο - πρώην ΔΕΚΟ - ευρύτερο δημόσιο στις 5 Οκτώβρη.
Πανελλαδική - πανεργατική Απεργία στις 19 Οκτώβρη.
Να οργανώσουμε σε κάθε σωματείο και γειτονιά τη προστασία των ανέργων από την εξαθλίωση.
Το ΠΑΜΕ των εργαζόμενων, η ΠΑΣΕΒΕ των επαγγελματοβιοτεχνών, η ΠΑΣΥ των φτωχών αγροτών, η ΟΓΕ των γυναικών, το ΜΑΣ των σπουδαστών σε καλούν στο
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7.00 μ.μ., πλατεία ΕΙΡΗΝΗΣ
ΠΑΡΕ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011
11:00 το πρωί στην Δ.Ο.Υ. ΚΙΛΚΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ"

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.