Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

"Χαμός" στις εφορίες με την "εισφορά αλληλεγγύης"

"Χαμός" επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις ΔΟΥ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σε φορολογουμένους εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης συνυπολογίζοντας εισοδήματα που εξαιρούνται, όπως οι εφάπαξ αποζημιώσεις και οι αποζημιώσεις απολύσεων. Όμως, τέτοια σημειώματα έλαβαν ακόμα και άνεργοι, οι οποίοι επίσης εξαιρούνται!
Οι φορολογούμενοι ζητούν να γίνει νέος υπολογισμός, προκειμένου να μειωθούν οι οφειλές τους ή να απαλλαγούν πλήρως από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής εισφοράς. Ωστόσο, οι εφοριακοί δηλώνουν ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποστείλει ακόμη το ειδικό λογισμικό για τον ορθό υπολογισμό των εισφορών.Έτσι οι φορολογούμενοι αρκούνται να υποβάλουν αιτήσεις για νέα εκκαθάριση και να περιμένουν πότε θα σταλεί στις ΔΟΥ το πρόγραμμα για τον επανυπολογισμό της ειδικής εισφοράς.
Πάντως, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη οι ΔΟΥ θα είναι κλειστές λόγω 48ωρης απεργίας. Είναι κι αυτό μια ανάσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.