Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εορτασμός της Παναγίας στην 33 Μ/Κ Ταξιαρχία Πολυκάστρου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η 33 Μ/Κ Ταξιαρχία Πολυκάστρου τίμησε την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, στην ομώνυμη εκκλησία που υπάρχει στο υποστρατόπεδο «ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ». Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια περιφορά της εικόνας συνοδεία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, της στρατιωτικής μπάντας και αγήματος. Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Παναγία η Μυρτιδιώτισσα ονομάζεται η εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα κατά τον 14ο αιώνα. Έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα, γιατί αναφέρεται από την παράδοση ότι τη βρήκε ένας βοσκός σε μια τοποθεσία γεμάτη με μυρτιές. Σήμερα με το όνομα αυτό ονομάζονται εκκλησίες, μονές και γενικά οι εικόνες με παράσταση της Παναγίας με μυρτιές. Στις 24 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η ανεύρεση της εικόνας.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο υποδιοικητής του Β’ Σώματος Στρατού υποστράτηγος κ. Τόπης, ο διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας υποστράτηγος κ. Μπαρκούκης, ο υποδιοικητής της ΙΙ Μεραρχίας κ. Γεωργίου, ο διοικητής της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας ταξίαρχος κ. Ζυμπερδίκας, ο βουλευτής Κιλκίς Κ. Κιλτίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, εκπροσώποι φορέων, δημ. Σύμβουλοι κ.α.


1 σχόλιο:

  1. Σκοταδισμος και μεσαιονικες λιτανειες στο στρατευμα κι υστερα λενε γιατι καταντησαμε ετσι...Οι γνωστοι μαιντανοι παντα παροντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.