Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτοβολταϊκά: Για μεγαλοεπενδυτές ναι, γι` αγρότες όχι!

Στην αρχή υπήρξε ένα πρόγραμμα επιδότησης για όσους ήθελαν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά σε χωράφια τους. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή ήταν τεράστιο, όπως κι εδώ στο νομό μας. Ο κόσμος έσπευσε να υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις, αλλά στο τέλος του είπαν ότι θα εγκριθεί μικρός αριθμός απ` αυτές, επειδή η ΔΕΗ δεν σήκωνε όλο το φορτίο που θα παράγονταν. Το αποτέλεσμα ήταν, όχι μόνο να μην εγκριθούν οι περισσότερες επενδύσεις αλλά να χάσει ο κόσμος και τα χρήματα που κατέβαλε με την υποβολή της αίτησης.
Τώρα η κυβέρνηση λέει ότι η Ελλάδα είναι τεχνικά έτοιμη να εξάγει στην Κεντρική Ευρώπη ηλιακή ενέργεια ισχύος 2-2,5 GW, ενώ υπάρχουν δυνατότητες για παραγωγή και εξαγωγή 10GW με την επένδυση 20 δισ. ευρώ! Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος παρουσίασε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο 26ο Συνέδριο για την Ηλιακή Ενέργεια του Αμβούργου. Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η χώρα μας θα διευκολύνει τις επενδύσεις παρέχοντας στους πιθανούς επενδυτές εκτάσεις που ανήκουν στο κράτος "πλήρως αδειοδοτημένες με το κλειδί στο χέρι, απαλλαγμένες από διοικητικά και γραφειοκρατικά εμπόδια".
Αφού σκόπευαν να τα δώσουν όλα σε μεγαλοεπενδυτές, πώς περιμέναμε να εγκριθούν σχέδια αγροτών, ρε παιδιά;

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό άρθρο. Δυστυχώς, οι αγρότες εξαπατήθηκαν για ακόμα μια φορά, επεννδύοντας υπέρογκα ποσά στα φωτοβολταικα συστήματα. Είναι κρίμα να δυσφημείται έτσι ένας τομέας που θα μπορούσε να είναι πολύ κερδοφόρος για τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.