Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συμμετοχή της ΚΔΕΚ σε προγράμματα εθελοντισμού

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης σχετικά με τον εθελοντισμό.Η έγκριση θεωρείται σημαντική η επιτυχία της νέας διοίκησης της ΚΔΕΚ, αφού με πρωτοβουλία του προέδρου της, Νικόλαου Αβραμίδη, ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση.

Επιτυχία η οποία αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, λόγω της αναγνώρισης της σημασίας του εθελοντισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία διακήρυξε το 2011 «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού».
Τα εγκεκριμένα Projects είναι:
Σχέδια Εθελοντισμού, με τίτλο “Empowering Youth through Art”, διάρκειας 24 μηνών.
Το project «Ενδυνάμωση Νέων Μέσω της Τέχνης» δίνει την ευκαιρία σε εθελοντές (άνω των 50 ετών από Κιλκίς και Κύπρο), να ασχοληθούν με νέους, για μια περίοδο τριών εβδομάδων, κατά την οποία θα αναπτύξουν και θα συντονίσουν δραστηριότητες τέχνης που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση των νέων. Οι εθελοντές από το Κιλκίς θα μεταβούν στην Κύπρο, όπου και θα εργαστούν στη μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός –Ελπίδα» για τους σκοπούς του project.
Εκπαιδευτικές Συμπράξεις, με τίτλο “Improving Volunteering in Social Care”, διάρκειας, επίσης, 24 μηνών.
Το project «Βελτίωση του Εθελοντισμού στην Κοινωνική Φροντίδα» στοχεύει στην ανάπτυξη ενός «Εθελοντικού Πλαισίου» μεταξύ της υγείας και των οργανισμών κοινωνικής φροντίδας. Συμμετέχουν 8 εταίροι από 6 χώρες και προβλέπονται 12 κινητικότητες οι οποίες περιλαμβάνουν κατάρτιση τόσο των εργαζομένων σε κοινωνικές υπηρεσίες όσο και των εθελοντών, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και την απόκτηση εργασιακών εμπειριών αντίστοιχα.
Τα σχέδια επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, που έχει το ρόλο της Εθνικής Μονάδας του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση.
Στόχος των ανωτέρω προγραμμάτων είναι να αυξηθεί το επίπεδο του εθελοντισμού με την προσέλκυση ατόμων, με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας του εργασιακού περιβάλλοντος και, φυσικά, η αναγνώριση της συμβολής των εθελοντών, και η δικτύωση της ΚΔΕΚ με φορείς του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή συνεργασία της ΚΔΕΚ με την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. η οποία, λόγω της συνεχώς βελτιούμενης παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της πολύχρονης εμπειρίας της με σημαντικές και επιτυχείς συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά –και όχι μόνο –Προγράμματα:
επισήμανε τις βασικές προτεραιότητες (focus points) κάθε πρότασης,  συνέβαλε στο σχεδιασμό και στο σαφή προσδιορισμό των στόχων και των ενεργειών που έπρεπε να αναληφθούν,
υποστήριξε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών διαδικασιών,
παρείχε τη δυνατότητα χρήσης του δικτύου συνεργασιών και συνεργατών, που έχει αναπτύξει, με φορείς και οργανισμούς από όλη την Ε.Ε.  συμβάλλοντας θετικά στην τελική διαμόρφωση και ολοκλήρωση κάθε πρότασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.